Вітаємо учасників конкурсу «Мирний космос» з нагородами!

18 листопада 2022-го у Чернівцях завершив свою роботу Всеукраїнський  конкурс молодіжної творчості «Мирний космос». Чернівці втретє є співорганізатором конкурсу «Мирний космос».

Упродовж п’яти днів, від 14.11 – 18.11. 2022 року 132 учасники виборювали призові місця в 11 тематичних секціях аерокосмічного спрямування. Як відзначив В.В. Яценко,  замісник голови журі конкурсу, директор  клубу юних техніків імені Л.К. Каденюка, це рекордна кількість  і робіт, і учасників. Робота конкурса проходила в  складних, екстремальних умовах: перебої  електропостачаннія,  відсутность інтернету,  повітряні тривоги. Тому  журі конкурсу приходилося  заслуховувати доповіді конкурсантів  і ввечері, і ранком, і пізно ввечері. Навіть сьогодні деякі конкурсанти вийшли на зв’язок через відсутність інтернету в заплановані дні захисту.

Юні учасники конкурсу із Києва, школи I-III ступенів № 36 імені С.П.Корольова, які надіслали своє фото.

Під час урочистого закриття, яке як і конкурс відбувалось онлайн, начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук подякувала юним дослідникам Всесвіту та їх педагогам-наставникам за титанічну працю, наголосивши, що перемоги учнів – це вклад у загальну Перемогу України.

Сергій Яцков, голова асоціації «КОСМОС», виконавчий директор УМАКО «Сузір’я» /до 2020 року/ привітав учасників та їх керівників із успішним завершенням конкурсу.  «Космічна галузь України — це інвестиції у майбутнє. Світ змінюється, змінюються технології, а з ними змінюються можливості нашої країни. Космічна галузь — це не тільки спостерігання за зірками та планетами, це оборона країни, розвиток медицини та технологій, біологічні дослідження та підтримка нашої економіки».

Учасників конкурсу привітав  у телефонному режимі  /у Дніпрі на час закриття не було світла/ голова журі конкурсу Віктор Хуторний, к.т.н., Заслужений працівник освіти України, завідувач методичного сектору навчально-методичного відділу НЦАОМ ім. О.М. Макарова.  Також у телефонному режимі з Києва свої вітання передав Голова Правління Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я», почесний працівник космічної галузі України Олег Петров. Аліна Здреник, директор благодійного фонду «Світ з Україною», розповіла про роботу і приорітети фонду. Фонд виділить призи для абсолютних переможців конкурсу.

Сергій Кізіма, член журі , директор Чернівецького ліцею №14, де розмістилася штаб-квартира конкурсу, оголосив про завершення конкурсу, надав посилання на електронні дипломи, грамоти і сертифікати.

За підсумками конкурсу визначено 77 переможців, які посіли І, ІІ та ІІІ місця.
55 учасників за рішенням журі відзначено грамотами та сертифікатами.
Команда школярів міста Чернівців успішно виступила на конкурсі, здобувши 2 дипломи І ступеня, 11 дипломів ІІ ступеня, 3 дипломи ІІІ ступеня та 2 сертифікати.
Київ. Учасники конкурсу
Сергій Кізіма оголосив додавати хэштег  #Мирнийкосмос2022 у соціальних мережах в інформації про конкурс.
Вітання учасникам,  переможцям, призерам!
Конкурс присвячується 25-й річниці польоту в космос першого льотчика-космонавта України Леоніда Костянтиновича Каденюка. 25 років тому 19 листопада 1997 року в космос полетів перший космонавт незалежної України Л.К. Каденюк.
Леонід Каденюк активно підтримував освітні проекти, проводив зустрічі з юними дослідниками, залюбки ділився з ними своїми унікальними знаннями і досвідом. Доброзичливий, людяний і відкритий у спілкуванні, Леонід Костянтинович надихав школярівв на реалізацію своїх здібностей у сфері технічних і природничих наук, давав їм слушні поради щодо перспективних напрямів наукового пошуку.
Дякуємо всім учасникам конкурсу, організаторам, наставникам за свято науки, творчості і відкриттів! Вітаємо всіх учнів, всі команди із високими і почесними нагородами.
Окреслені нові цілі, ми продовжуємо мріяти, вчитися, досягати і йти вперед…
Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *