У нас на вулиці Купало

 

співали  дівчата,  тамуючи щасливу надію на зустріч з судженим – у цю  купальську ніч – особливо магічну, пророчу й несподівану.

       

Мистецька акція «Чари літньої ночі» в центрі культури  «Вернісаж» прагнула об’єднати художні образи  в дещо незвичному як для виставкової зали форматі. Це невелика експозиція творів образотворчого мистецтва «Буковинська папороть» (Івана Балана, Олександра Гармидера, Сергія Колісника, Рудольфа Лекалова, Олени Михайленко, Якова Січкаря), парад аксесуарів «Купальський вінок», колекції  дизайнерського одягу «Русалії за участю Наталі Таушер, Любомири Зайцевої, Юліани В’юги, Ірини Житарюк, Миколи Шкрібляка, Ліліани Навольської, а також молодих дизайнерів, зачіски й візаж від Слави Малинської. Були тут і проникливі рядки з «У неділю вранці зілля копала»  Ольги Кобилянської у виконанні  артистки Чернівецького музично-драматичного театру Діани Анепської, і купальська пісня у виконанні Тетяни Чайки, і дитячий класичний балет Віри В’юги, пісня юної Ніколетти Петрюк і танець  вихованців Анни Воронець, і купальський вогонь, і «вибух» «розквітлої» папороті. Всі   осібно хороші. Тугенько «сплести» б їх у барвистий купальський вінок!

У програмці значаться «автори ідеї, сценарій, режисура та постановка». Усе ж мимохіть думаєш, наскільки поспішили Любомира Зайцева і Лариса Канюка оприлюднювати свій творчий продукт, попередньо не «замісивши» його на концептуальній заквасці. Не було б невиправданої затягнутості, повторів, зайвини. Бо те, що побачили «літньої ночі», поєднане за принципом шкільної художньої самодіяльності, «перекочувало» сюди  з попередніх  заходів, які відбувалися в місті…

     Нині багато закладів культури шукають нові форми роботи. Але чи варто забувати при цьому  для кого він робиться, якими засобами. Ось і в недавньому заході (не  зрозуміло чому  «народженому» задовго до самого свята Купала) цвіт папороті  «зацвів» здебільшого тільки для його учасників. ..

Олена ЧАЙКА.  Фото автора.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “У нас на вулиці Купало”