У чому суть «Пенсійної реформи від Тимошенко»?

Прийняту парламентом у першому читанні Пенсійну реформу критикував на прес-конференції в.о. голови облпарторганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. Але критика була конструктивною – «Батьківщина» пропонує альтернативу Пенсійній реформі влади. «Пенсійна реформа від Тимошенко» – це зареєстрований у Верховній раді проект Закону «Про єдині принципи пенсійного забезпечення та державні стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення та деяким іншим категоріям осіб».

Ним пропонується: детінізувати зарплати; скоротити сферу зайнятості на тимчасових роботах без належного оформлення угод; підвищувати заробітну плату працівникам; реалізувати програму розвитку робочих місць. Реформа від «Батьківщини», зазначив І.Мунтян, враховує кожну важливу деталь при обчислення пенсії: стаж роботи, розмір заробітної плати, умови праці. «Ми пропонуємо спеціальні системи підтримки для колишніх працівників сільського господарства, бюджетної сфери, освіти, науки, культури, охорони здоров’я, інших галузей. Також ми хочемо подбати про достойну пенсію працівникам тих спеціальностей, яким у попередні часи несправедливо нараховувалась невелика заробітна плата», – зазначив «батьківщинівець».

Окрім того, економити можна ще кількома способами. По-перше, скасувавши угоду між колишнім СРСР та Кіпром про уникнення подвійного оподаткування, завдяки якій величезні кошти щороку виводяться з України в офшори. По-друге, зробивши прозорими усі державні закупівлі – через їх закритість сотні мільярдів гривень втрачає наша держава. І нарешті – повернувши до реальної вартість будівництва об’єктів до Євро 2012.

На жаль, парламент страшенно далекий від народу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *