СПРАВУ ДАНІЛІНА ЗАВЕРШЕНО. ПОЧИНАЄТЬСЯ СПРАВА ТЕАТРУ?!

Суд вирішив актора Івана Даніліна поновити на роботі. Керівництво драмтеатру вирішило «начхати» на рішення суду?!

 

Іван Данілін готується «заскочити» до театру

Про чернівецьких барабасів ми писали минулої осені (див. статтю «У Чернівецькому театрі лютує Барабас Карабас?» у №44 за 27.10.2011 р.) Відтоді довкола рішення про звільнення Івана Даніліна у буковинській пресі розгорілися чималі суперечки, а у судах – справжні словесні баталії.

 Зрештою, після усіх цих тривалих процесуально-лінгвістичних перепитій Апеляційний суд Чернівецької області вирішив поновити Івана Даніліна на посаді артиста драми в чернівецькому драмтеатрі, стягнути на його користь з театру середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 26201 грн з відрахуванням усіх обов’язкових платежів і зборів та 1000 гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди.

Зокрема, колегія суддів постановила «допустити негайне виконання рішення, в частині поновлення Івана Даніліна на роботі».

Проте, керівництву театру, схоже, для поновлення Івана Даніліна на займаній посаді таких «правових підстав» не достатньо.

– Я прийшов у театр із рішенням апеляційного суду, зустрівся із Тетяною Католік, яка виконує обов’язки директора театру та юристом (представником позивача (театру) у суді) Флоріаном Бишко, – каже Іван Данілін. – Вони сказали, що не будуть поновлювати мене на посаді актора. Коли наступного дня я із свідком прийшов за письмовою відмовою, мене спочатку не пускали до театру, а потім взагалі погрожували викликати міліцію… Подаватиму заяву у прокуратуру та звертатимусь до Шевченківського райсуду по виконавчий лист про примусове виконання рішення апеляційного суду…

Не знаю, як у вас, шановний читачу, проте в мене складається стійке враження, що, окрім морально-етичних якостей, керівництву театру банально бракує ще й… здорового глузду?!

Сюжет справи:

Актор Іван Данілін пропрацював у театрі десять років, отримав тут вищу категорію артиста драми, різноманітні грамоти, подяки з подання керівництва театру тощо. І раптом влітку 2011 року атестаційна комісія у складі керівництва театру та збірної хореографів і музикантів вирішує, що Данілін… не відповідає займаній посаді через «непрофесійність»! І це при тому, що, як вбачається з матеріалів справи та встановлено судом, за два місяці до засідання атестаційної комісії Івану Даніліну було винесено Подяку Чернівецького міського голови Миколи Федорука з врученням йому премії за сумлінну працю й особистий внесок у розвиток театрального мистецтва Буковини, України та з нагоди Міжнародного Дня театру! Дивина та й годі!

Далі – більше. Адже, схоже, самі члени комісії і досі не знають, за що звільнили Івана. Керівництво театру заявило, що Данілін порушує у театрі дисципліну, проте чому тоді його звільнили його з театру на підставі «профнепридатності»? До речі, яку «дисципліну» порушував у театрі Данілін, якщо дисциплінарних стягнень у нього немає – жодних?!

Так, допитані в судовому засіданні апеляційної інстанції свідки, які були членами атестаційної комісії, не змогли пояснити, яким саме чином проходило засідання атестаційної комісії, які питання задавались, на яку тематику, який був порядок голосування членами комісії (відкритий чи таємний).

– Були якісь талончики, на кшталт таємного голосування, – згадував один зі свідків – член атестаційної комісії. – Не пам’ятаю, хто їх видавав… Мабуть той, хто відповідав?! Мабуть, могло бути, що була лічильна комісія?!

Директор театру пан Марчак, коментуючи звільнення Даніліна, розповідав про таємне голосування, а вже в суді – про відкрите. Тетяна Католік згодом пояснила: «Голосування було відкрите, проте закрите (таємне)… – для журналістів!» Мовляв, ви завжди усе неправильно розумієте…

Крім того, свідки запевняли суд, що голосували за те, що Іван «відповідає займаній посаді за умови усунення зазначених недоліків і виконання рекомендацій комісії з повторною атестацією через рік», та у суді з’ясувалось, що у протоколі засідання атестаційної комісії – інше рішення (мабуть тому, що протоколи підписувались – не читаючись)…

– Ми домовились залишити Ваню на рік, – сказав один із свідків. – Людмила Скрипка сказала: «Ще навіть і більше буде працювати, бо він зайнятий у багатьох виставах…»

No comments?!

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *