На Буковині діє інклюзивне працевлаштування

Спеціалізовані кар’єрні радники з питань інклюзивного працевлаштування працюють нині в усіх філіях Чернівецького обласного центру зайнятості.  Хто вони такі і чим займаються? Це співробітники центру зайнятості, які забезпечують організацію надання послуг зареєстрованим безробітним з низькими можливостями працевлаштування, здійснюють супровід таких осіб під час пошуку роботи та після працевлаштування. Ці фахівці можуть провести у разі потреби психологічну діагностику та співбесіду для підвищення мотивації до працевлаштування й підвищення самооцінки. Вони організують та проведять також  групові чи індивідуальні заняття для подолання психологічних бар’єрів, які перешкоджають працевлаштуванню та  проходженню кандидатами співбесіди.

Зокрема, у Чернівецькій обласній службі зайнятості працює 31 спеціалізований кар’єрний радник з питань інклюзивного працевлаштування.

Для ефективного працевлаштування осіб ці фахівці тісно співпрацюють з консультантом роботодавця, у разі потреби можуть залучати допоміжних фахівців, а також представників громадянського суспільства, у тому числі громадські об’єднання осіб з інвалідністю, членів сім’ї та близьких родичів особи з інвалідністю. Крім того, спеціалізовані кар’єрні радники з питань інклюзивного працевлаштування мають право супроводжувати безробітного під час співбесід у роботодавця та представляти інтереси перед працедавцем. Про новину у діяльності Чернівецького обласного центру зайнятості повідомив Сектор інформаційної роботи цієї служби.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *