Каліцтво на роботі

Смертельний травматизм зріс в енергетиці й на транспорті

Покалічені руки, підірване здоров’я та навіть смертельні випадки – для українських підприємств, на жаль, не дивина. На кожному перевіреному чернівецькому об’єкті інспектори Держгірпромнагляду  у середньому фіксують не менше шести порушень, – повідомляє прес-служба Територіального управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області. А це – ненавчені працівники, недотримання вимог охорони праці і банальна економія…

 444

За 9 місяців нинішнього року держінспектори ТУ Держгірпромнагляду провели понад тисячу перевірок стану промислової безпеки суб’єктів господарювання та виробничих об’єктів, виявивши понад 6600 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. До адмінвідповідальності притягнуто 560 осіб. Сума штрафів, накладених на працівників і посадовців за порушення законодавства з охорони праці, склала понад 140 тис. грн.

Цифри – вражають. І це при тому, що фахівці загалом констатують зниження виробничого травматизму, у тому числі смертельного, майже на третину!  Зокрема, не трапилося смертельних випадків на підприємствах будівельної галузі, лісового господарства, соціально-культурної сфери. Водночас такі зросли в енергетиці та на підприємствах автомобільного транспорту.

Так, у галузі енергетики за 9 місяців сталося три нещасні випадки, один –  смертельний. За аналогічний період минулого року – два нещасні випадки без смертельних наслідків. А на підприємствах автомобільного транспорту цього року було вже три нещасні випадки, з них два – смертельні. Хоча за 9 місяців 2012 року – жодного.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *