Слідство веде Бурбак Хто розкопав вулицю Б.Хмельницького?

1407750872_1387352471_dsc_8327

Цього тижня міністр інфраструктури України Максим Бурбак із робочим візитом відвідав рідну Буковину. Прес-конференцію він розпочав із питання, хто й чому розпочав ремонтні роботи на вулиці Б.Хмельницького в Чернівцях, не маючи проекту робіт.

У мене є питання до правоохоронних органів, щоби вони перевірили, хто, як і чому почав роботи на цій вулиці, не маючи повного готового проекту. Хто робив черговий піар-хід напередодні виборів 2012 рокуй здобував собі політичні дивіденди, розкопавши важливу для усіх нас транспорту артерію міста? – сказав Бурбак.

На гучні звинувачення пана міністра одразу відгукнувся колишній директор департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Дмитро Сірман.

– Окремі вислови, коментарі у мене як фахівця у сфері житлово-комунального господарства викликають подив. Чому чиновник такого високого рівня – міністр інфраструктури України – може бути таким некомпетентним у простих виробничих питаннях? – пише на своїй Facebook-сторінці Сірман. – Для того щоб капітально відремонтувати вулицю, ще у 2010-2011 роках було виготовлено проектно-кошторисну документацію і прийняте рішення про її ремонт. Навесні 2012 року був проведений тендер. Хочу пояснити пану міністру, що,за чинним законодавством неможливо провести тендер без наявної, погодженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації. До речі, процедуру тендерних закупівель було неодноразово перевірено відповідними правоохоронними органами. Департамент ЖКГ у 2012-13 роках організував і виконав значний обсяг інженерних робіт, незважаючи на недостатнє фінансування… Під час припинення робіт у зимовий період була виконана зворотна засипка, що дало змогу забезпечити рух транспорту. Зараз нічого не заважає новому керівництву міста завершити роботи.

З усього цього видно, що нова влада намагається «перевести стрілки» на попередню, бо не може виконати свої передвиборні обіцянки: як завжди немає грошей на завершення робіт. «Папєрєдніки» пропонують теперішній: мовляв, ми розпочали ремонтні роботи, а ви вже далі самі розбирайтеся. Хоча аби сказати тепер, яку частину реконструкції все ж таки вже здійснено, потрібний… новий проект! А поки вулиця Б.Хмельницького залишається лишень плацдармом для політичних піар-ігрищ та зведення рахунків – і невідомо, у якому столітті чи тисячолітті її відновлять.

Вл.інф.                                

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *