Податкова попереджає: читайте класику та …нормативні акти

Якщо до вас раптом нагрянув з перевіркою ревізор, який називає себе податковим інспектором, далеко не зайвим буде поцікавитися наявністю в нього відповідних документів, посвідчень і дозволів.

Надто коли псевдо-перевірник, виявивши порушення, гучно погрожує великими штрафами та не забуває пошепки додати, що справу можна залагодити «полюбовно». Зрозуміло, за певну кількість готівки.

Саме в такій ситуації, подібно до хрестоматійних персонажів гоголівського твору, опинилися власники кількох крамниць у Кіцманському та Новоселицькому районах.

Щоби вберегти себе від ймовірного ошуканства фальшивих інспекторів, варто зауважити, що:

■ податкові перевірки проводяться групою не менше двох посадових осіб ДПС, виключно за наявності службових посвідчень та направлення на перевірку, яке виписується окремо на кожного суб’єкта господарювання у 2-х примірниках (один на бланку органу ДПС), скріплюються гербовою печаткою і підписуються керівником органу ДПС;

■ за результатами перевірки складається акт, а в разі відсутності порушень – довідка.

Акт оформляється у двох примірниках, підтверджує факт проведення перевірки і є носієм доказової інформації про виявлені порушень (або їхньої відсутності) вимог чинного законодавства зазначеними суб’єктами.

Перший примірник акта залишається у посадових осіб органу ДПС, другий – у керівника, суб’єкта господарювання або особи, що його заміщає, а в разі їхньої відсутності – у особи, уповноваженої здійснювати розрахункові операції. В документі має бути чітко викладений зміст порушення з посиланням на законодавчі та нормативно-правові акти, вимоги яких порушено.

Коли у вас виникають сумніви щодо податкових контролерів, звертайтесь по допомогу за телефоном довіри: 54-56-14.

ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *