Українці задоволені роботою, але не зарплатою

Українці люблять роботу не за гроші. Як показало дослідження кадрового порталу grc.ua, задоволена своєю роботою майже половина наших співгромадян, а саме 48%. Проте незадоволені розміром своєї зарплати 69% українців. У майже третини опитаних зарплата останнім часом не змінилася, але роботи стало більше (30%), ще чверть зазначили, що не було змін ані в зарплаті, ані в обсягах роботи (25%). Зменшили зарплату лише у 10% опитаних.

Цікаві факти з точки зору вікового розподілу:

  • у категорії 19-23 роки відповіді розділилися порівну: 50% задоволені прибутком, 50% – ні;
  • наступна вікова категорія (24-30 років), попри безпосередню близькість за віком, надала зовсім інші відповіді: лише 20% респондентів задоволені, а 77% – ні;
  • найменшу задоволеність власним прибутком продемонструвала найстарша вікова категорія (понад 60 років): 18% задоволені, 82% – ні.

Головний висновок, зроблений експертами з отриманого опитування,– більшість українців (принаймні, з тих, які були опитані) незадоволені поточним рівнем заробітної плати. Що вже тут і казати, якщо лише 4% заявили про повну задоволеність. Проте ці заробітні плати досить рідко знижуються, що можна вважати якою-не-якою хорошою новиною. Гендерна ознака не впливає жодним чином на рівень задоволеності зарплатою, чого не скажеш про вік: старші люди більш критично оцінюють власні заробітні плати.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного експертно-аналітичним центром кадрового порталу grc.ua в січні-лютому 2022 року. В опитуванні взяли участь 588 респондентів з різних регіонів України.

 

На ринку інтернет-рекрутменту grc.ua відомий не лише роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проектів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку. У той же час була заснована міжнародна «Премія HR-бренд» — єдиний професійний конкурс в області побудови репутації роботодавця. grc.ua – більше ніж job-портал!

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *