ПластМасове життя

Доглядати за домашньою твариною – надто велика відповідальність? – Заведіть електронне кошеня у своєму мобільному телефоні! Немає часу писати листи? – Наклацайте повідомлення на e-mail! Не хочеться читати книги? – Подивіться, що сьогодні по телевізору! Хочете познайомитися з цікавими людьми? – Навіщо ходити на концерти чи в музеї? Зайдіть на сайт знайомств!…

Так і живемо. У найпрестижніших галереях країни експонують підвішених корів і вульгарні статуетки. Сучасна масова музика вже давно не передбачає наявності таланту у виконавця. Молоді поети наввипередки римують у своїх віршиках матюки…

Таке враження, що людям нудно жити і вони шукають якомога більше епатажу і скандальності. Кумирами багатьох жінок стали моральні виродки з «Дому-2», брутальні молодики з обличчями, необтяженими інтелектом, і IQ нижче нуля!

Люди перестали, думати, читати, порівнювати, аналізувати! Простіше існувати таким собі зомбі, що «хаває» усе, чим його годують, стаючи через це глобальним сміттєзвалищем безкінечних теле-істерій, фальші і бруду!

А головне, здебільшого люди цього не помічають і наївно вважають, ніби рішення приймають самі, і рухаються за одним і тим же алгоритмом не тому, що запрограмовані, а через насолоду від такого животіння.

Не здивуюсь, якщо через сотню років мозок більшості землян атрофується до примітивного споживчого апарату, не здатного аналізувати й робити висновки.

Лише замисліться: скільки людей живе таким чином? Скільки особистостей, які мають природну здатність мислити, розтринькують себе на псевдоцінності, якими кишить нинішнє суспільство?

Але не варто втрачати оптимізму. Тютчев писав: «Весна – єдина революція на цьому світі»!

Може, відірвавшись від телевізора, ви вийдете на вулицю, і, трохи примружившись від перших теплих променів, подаруєте комусь свою посмішку!

Будьмо справжніми!

Емма АНТОНЮК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *