Перший парклет у Чернівцях миттєво обліпили припарковані автівки

Під стіною школи №1, де ще донедавна красувався смітник, практично на Театральній площі, встановили парклет. Це іноземна вигадка, яка мала би боротися із горе-паркувальниками, звиклими зовсім не по-іноземному тицяти своїх залізних коників, де лиш вдасться – найчастіше там, де немає офіційної парковки і не ходить дядечко у синьому жилеті, збираючи грошики.

Нагадаємо, парклет – це мала архітектурна форма, своєрідне продовження тротуару, де можна посидіти за розмовою та відпочити і навіть випити каву з найближчої кав’ярні.

І, як завжди при симпатичному починанні, не бракує кандидатів на роль «Баби-Яги, яка проти». А проти, звичайно, водії: посягнули ж бо на їхнє «право» безборонно порушувати правила. Першого ж дня «Фейсбук» вибухнув повідомленнями, що під парклетом почали паркуватися машини. Тобто, просто на проїжджій частині.

У коментарях чернівчани пропонують проколювати шини, викликати евакуатор, штрафувати, залишити машину в спокої і просто перекрити виїзд у старе місто.

До речі, дуже цікаво впоралися з перевантаженням автівками у старому центрі Лондона. Тут просто по парних числах мають право заїжджати автівки з парною останньою цифрою в номері, а по непарних – непарні. І навіть автівки королеви, не кажучи про членів парламенту, не порушують цього правила.

Чернівчани ніколи не втрачають надії. От зараз, наприклад, усі наші очікування пов’язані з тим, що прийде нова поліція й наведе лад. Головне, аби міська влада не відступила і не прибрала парклет. А порожньо, до слова, в ньому не буває…

Лариса ХОМИЧ, фото Валерія ПЕТРЮКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *