У Чернівцях “загнали” китайсько-українського олімпійця

У Чернівцях грає китайський тенісист, який виступав на Олімпіаді за Україну

Третій тур клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Суперліги стартував сьогодні у Чернівцях. Ігри відбуваються у ФОК “Олімпія”.

До столиці Буковини через фінансові труднощі не приїхали срібні призери торічного чемпіонату – “Суми”. Відповідно, сумчани гарантовано опускаються вниз з третьої позиції, на якій сумчани перебували після двох турів.

Підвищений інтерес у місцевих шанувальників пінг-понгу викликають матчі за участю місцевої команди “Альфа-Аеротур-сервіс”, яка дебютує у Суперлізі, та лідера і фаворита “Норда”.

З господарями змагань зрозуміло – попри прогнозовані поразки, вони гарантували собі глядацькі симпатії вже тим, що разом із волейбольним клубом “Будівельник” пробилися до найвищого ешелону. А донеччани особливо цікаві своєю “екзотичністю” – за “норд” виступають легіонери з Китаю, в тому числі Коу Лей, який прийняв українське громадянство і представляв нашу країну на Олімпіаді у рідному Пекіні.

Після 1 туру та церемонії відкриття новоспечений українець за допомогою одноклубника Івана Каткова, який виступив у ролі перекладача, дав експрес-інтерв’ю місцевим журналістам. Коу Лей, зокрема, зазначив, що і він, і партнери по команді налаштовані набрати максимум очок і втримати чемпіонський титул.

Щодо дебютантів Суперліги, яких “Норд” “екзаменував” на старті чернівецького туру, китайський українець назвав цю молоду команду (яка практично є юнацькою збірною України) перспективною і порадив хлопцям не збавляти обертів – особливо на тренуваннях.

Цікаво, що в парній грі досвідчений китайський дует ледь не поступився юним опонентам з “Альфа-Аеротур-сервісу” Павлу Берднику та Петру Кіму. За рахунку 2:2, чернівчани вели 5:1 і 8:4, але все-таки поступилися 9:11…

Овації зіравав Павло Бердник і під час двобою з українсько-китайським олімпійцем. Під час одного з розіграшів Коу Лей змушений був “дістати” в кінці міні-майданчика і в стрибку шарик, який перелітав через нього. Виклавши його знову під удар і очікуючи чергової атаки “на силу”, Лей перескочив через огорожу, але Бердник зорієнтувався і холоднокровно “поклав” шарик під сітку, що виглядало дуже ефектно. Гадаю, олімпієць рідко опиняється в таких ситуаціях…

Приїзджі команди відзначили високий рівень організації змагань у Чернівцях. Левова частка цих компліментів заслужено була адресована президенту обласної федерації настільного тенісу і керманичу фірми “Альфа-Аеротур-сервіс” Вадиму Наголі, завдяки підтримці якого команда дійшла до Суперліги, а Чернівці регулярно приймають тенісні баталії національного рівня.

Вартий уваги і той факт, що матчі за участю чернівецької команди будуть транслюватися на місцевому телеканалі “Чернівці”.

Георгій МАЗУРАШУ

(вся інформація по турніру на http://hotel.cv.ua )

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *