Перевізники проти нової автостанції в Чернівцях

Нову автостанцію № 4 для приміських та міжобласних автобусів відкрили у Чернівцях біля оптового сільгоспринку «Дари Буковини» на вул. Калинівській,13В. Вона має розвантажити автомагістраль біля найбільшого в регіоні Калинівського ринку, а також частково вул. Хотинську та старий міст через Прут. На спорудження цього об’єкту витрачено 1,5 млн. грн.

Площа нової автостанції – понад 4 тис. кв.м. Тут є зал очікування для пасажирів, кафетерій, кімната матері й дитини, кімната відпочинку для водіїв, а також каса, де можна замовити квиток в режимі онлайн, платформи для здійснення посадки та висадки пасажирів.

Станція офіційно запрацювала від 1 березня, однак перевізники, які обслуговують приміські і міжобласні маршрути, відмовляються користуватися цим автовокзалом, хоча ще за місяць отримали попередження про внесення змін у договори.

Вони вимагають, аби їм дозволили використовувати касовий пункт, який працював безпосередньо на головній автотрасі біля центрального входу до Калинівського ринку, або ж переведення до нової станції і перевізників міських маршрутів.

Водночас начальник відділу організації дорожнього руху обласної ДАІ Микола Костинян вважає, що тимчасовий касовий пункт поблизу Калинівського ринку не відповідає нормам безпеки, не має заїздів, розворотів і перонів, підвищує аварійність цієї ділянки автотраси. Тому за жодних умов дозвіл на відновлення його роботи для приміських і міжобласних маршрутів ДАІ не надасть.

Для вирішення конфліктної ситуації вирішено створити комісію, яка впродовж 2-х тижнів має узгодити проблемні моменти у роботі нової автостанції. Інвестор будівництва автостанції вже заявив про готовність відремонтувати вул. Рокитнянську, яка слугуватиме під’їздом до станції і нині, на думку перевізників, перебуває у непридатному для курсування великогабаритних автобусів стані.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *