Пенсійні внески за особливого оподаткування

Суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи, які обрали особливий спосіб оподаткування (єдиний чи фіксований податок) від 1 травня 2009 року зобов’язані сплачувати страхові внески до ПФ в розмірі, не меншому за мінімальний страховий внесок, який у 2009 році становить: 207,5 грн. (у травні-червні), 209,16 грн. (у липні-вересні), 215,8 грн. (у жовтні-листопаді) та 222,11 грн. (у грудні).

Сплата страхових внесків здійснюється щоквартально не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом, на рахунок територіального органу Пенсійного фонду, в якому зареєстрований підприємець, через відділення Держощадбанку.

Платник повинен зазначати: прізвище, ім’я, по батькові; ідентифікаційний номер (за його відсутності – серія та номер паспорта); період, за який сплачено внески; код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України або код районного (міського) управління Пенсійного фонду, де зареєстрований платник.

Річну звітність до органів ПФУ зазначені особи подають до1 квітня наступного за звітним року.

Підприємці – пенсіонери за віком або інваліди (крім пенсіонерів, яким призначено пенсії за вислугу років та/або з утрати годувальника), які не використовують працю найманих працівників, страхові внески до ПФ сплачують на добровільних засадах.

ГУ ПФУ України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *