Комісія Адміністрації Президента в Чернівцях вказала на двері журналістам

Комісія Адміністрації Президента України, яка впродовж двох тижнів вивчатиме стан діяльності органів виконавчої влади в Чернівецькій області щодо організації виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, сьогодні позбавила чернівецьких журналістів можливості висвітлити свою зустріч з підприємцями краю.

DSC_0026

Секретар-координатор комісії Олександр Софронов, аргументуючи вимогу до журналістів покинути залу, зазначав серед іншого, що, цитуємо: «мій статус, мої повноваження не дають мені права проводити будь-які публічні заходи з участю преси… Шоу з цього, вибачте, я робити не буду».  Пізніше він додав: “Ми готові спілкуватися з людьми, а з журналістами – ні”.

Представники влади також наголошували на тому, що захід не публічний, його не анонсували, журналістів на нього не запрошували. Головуючий – перший заступник голови ОДА Георгій Галиць – нараду не розпочинав, поки журналісти не вийшли з зали. Водночас запрошені на нараду учасники – підприємці і керівники громадських організацій, які захищають права підприємців – своїм мовчанням підтримали  вимогу до журналістів покинути приміщення.
Журналісти вирішили готувати звернення до прокуратури та Адміністрації Президента у зв’язку із перешкоджанням у проваджені їхньої професійної діяльності. Адже згідно зі ст.  171 Кримінального кодексу України, «умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *