Набули чинності нові мінімальні ціни на вітчизняні алкогольні напої

21 жовтня набуває чинності Постанова Кабміну від 23.09.09, яка передбачає внесення змін у додаток до Постанови Кабміну від 30.10.08 р про розмір мінімальних гуртово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва.

Відповідно до неї гуртова вартість 0,5-літрової пляшки 40%-ої оковитої складатиме щонайменше 13,61 гривні, а відпускна ціна не повинна бути нижчою 17,96 гривні (досі 11,67 та 14 гривень відповідно).

Тож споживачам варто зауважити, що дешевша горілка є вочевидь фальсифікованою та небезпечною для життя та здоров’я. Бо жоден легальний виробник, який офіційно сплачує закладений у вартість алкогольних виробів відповідний акцизний збір, не може дозволити собі ціну нижчу від встановленої мінімальної.

Отже виробникам це загрожує прямими збитками, а реалізаторам – штрафом у 1000 гривень плюс 100% вартості вилученого товару.

Тож за новими мінімальними цінами відпускна ціна на півлітрову пляшку горілки українського виробництва не повинна бути нижчою 17,96 гривні, тризіркового вітчизняного коньяку, інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв – не менше 26,32 гривні, чотиризіркового коньяку – 29,34, п’ятизіркового – 33,34.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *