«Кумівська корупція» по-новодністровськи?

Руслан ПАНЧИШИН, міський голова Новодністровська, на нещодавній прес-конференції назвав рішення 19 депутатів міськради про недовіру міському голові «кумівською корупцією».

– Рішення про недовіру готувалося «на коліні», писалося з помилками, – каже пан Руслан. – Я би назвав це певною «кумівською корупцією», яка процвітає в місті Новодністровську.

Значна частина депутатів, які висловили мені недовіру – це колишні керівники міста, які втратили посади. На кожній сесії вони говорили: «Ми висловимо недовіру, тому що ми маємо визначати керівників комунальних підприємств, заступників, а мер має до нас прислухатись».

За словами Панчишина, недовіра депутатів не має юридичної сили, бо згідно «Закону про місцеве самоврядування» припинити повноваження міського голови можуть 2/3 депутатського складу (21 депутат з 30).

– Це схоже на те, як мама говорить малому синочку: «Не будеш слухняним – ми тебе покараємо», – каже Руслан Панчишин. – За 8 місяців роботи на посаді мера в мене особисто було на прийомі 500 громадян міста. Попередній міський голова за рік приймав 100 осіб. Люди приходять до міського голови, бо знають, що він допоможе. Депутати ж бачать, що в мене є підтримка серед громади, тому вони таким чином хочуть донести до ЗМІ, що мер нічого не робить.

Проте за короткий проміжок часу і за відсутності фінансування в місті за кошти спонсорів та меценатів було встановлено 15 дитячих майданчиків, Новодністровськ внесено до списку туристичних маршрутів України. Я знайшов кошти (інвестиції на 4 млн. грн) на будівництво енергозберігаючих котелень на альтернативному паливі. Проте депутати без жодної аргументації відмовили цій ініціативі тільки тому, що вона – моя, – зауважив пан Руслан.

Нагадаємо, рішення про недовіру підтримали депутати від Партії регіонів, «Сильної України», а також кілька депутатів від «Батьківщини» й УНП.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *