Чому слідчі Першотравневого РВ УМВС вирішили здійснити обшук на квартирі керівника порталу БукІнфо? (УХВАЛА СУДУ І ВІДПОВІДЬ БУКІНФО)

ЛИШЕ ФАКТИ / Старшому слідчому СВ Першотравневого РВ УМВС України в Чернівецькій області
п.Черепу О.І.

Відповідно до ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці Богдана С.І. від 31 серпня 2015р. старшому слідчому СВ Першотравневого РВ УМВС України в Чернівецькій області Черепу О.І. наданий дозвіл на тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних), що перебувають у володінні керівника Інтернет-сайту Чернівецького інформаційно-рекламного кварталу «БукІнфо» Зарайського С.А. , а саме до інформації про ІР-адреси, із використанням яких користувачі завантажили коментарі до різних статей, які були розміщені на сайті.

Проаналізувавши перелік коментарів, які містяться в ухвалі Шевченківського районного суду м. Чернівці від 31 серпня 2015р., вважаємо необхідним повідомити наступне.

Адміністратор сайту «БукІнфо» систематично проводить моніторинг коментарів, розміщених під поданою на сайті інформацією, з метою виявлення тих, які:

– містять заклики до захоплення влади, насильницької зміни конституційного ладу або територіальної цілісності України; пропаганду війни, насильства та жорстокості;
– спрямовані на розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі;
– мають на меті пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки;
– можуть бути сприйняті як втручання в особисте і сімейне життя особи, завдання шкоди честі і гідності особи тощо.

Доводимо до Вашого відому, всі коментарі, які суперечать інформаційній політиці Сайту, періодично видаляються Адміністратором.

Коментарі, посилання на які міститься в ухвалі Шевченківського районного суду м. Чернівці від 31 серпня 2015р, також були визнані такими, що не відповідають інформаційній політиці сайту, в зв’язку з чим вони (як і інші аналогічні коментарі) були видалені Адміністратором.

Таким чином, в силу об’єктивних обставин в даний час неможливо надати інформацію про ІР-адреси, із використанням яких користувачі завантажили коментарі, що вказані в ухвалі Шевченківського районного суду м. Чернівці від 31 серпня 2015р.

З повагою, Зарайський С.А.

керівник Інформаційного порталу БукІнфо (с)

Тим не менше, сьогодні слідчі Першотравневого РВ УМВС на виконання Ухвали Шевченківського райсуду м.Чернівців вирішили провести обшук на квартирі керівника порталу БукІнфо. Завдаки журналістській солідарності, вони “передумали” це робити і пообіцяли навідатися згодом, або вже запросити до себе. Відео Надії Вірної.

Висловлюємо щиру подяку колегам і адвокатам, які стали на захист вільних ЗМІ та свободи слова на Буковині.

uchvala_1

uchvala_2

uchvala_3

uchvala_4

uchvala_5

uchvala_6

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *