Заява обласної організації ВО “Батьківщина”: Свобода слова має бути недоторканна!

ДЕ СВОБОДА СЛОВА? / 
 
Заява обласної організації партії ВО «Батьківщина» щодо ситуації навколо порталу «БукІнфо»
Сьогодні стало відомо про ймовірний обшук у квартирі відомого чернівецького журналіста, координатора популярного порталу БукІнфо Сергія Зарайського. Особливо прикро і цинічно, що ця подія відбулася через день після акції солідарності журналістів у роковини зникнення Георгія Гонгадзе.
Йдеться про ситуацію, коли один з так званих громадських активістів розцінив анонімні коментарі до публікацій на зазначеному сайті як погрози і звернувся до правоохоронців. Незважаючи на те, що коментарі були видалені адміністрацією сайту як такі, що не відповідають критеріям коментування, активіст вимагає розкрити IP-адреси анонімних коментаторів, і суд підтримав його вимогу.
Не так давно з подібних мотивів позивався інший так званий громадський активіст – уже щодо групи чернівецьких ЗМІ. Позов не увінчався успіхом.
Жодним чином не намагаючись втрутитися в роботу правоохоронної чи судової системи, обласна організація партії ВО «Батьківщина» висловлює занепокоєння виникненням подібних ситуацій і категорично заявляє: свобода слова має бути недоторканною. Будь-які маніпулятивні технології, які призводять до обмеження свободи слова, необхідно припинити в корені! А ситуацію з «БукІнфо», особливо зважаючи, що вона відбувається в період виборчого процесу, розцінюємо саме як таку маніпулятивну технологію і перешкоджання роботі ЗМІ.
Закликаємо усіх колег – громадських активістів, представників політичних сил – схаменутися і зосередитися на конкретних справах, яких вимагають виборці, а не воювати з журналістами та ЗМІ.Закликаємо – особливо у складний період життя країни і краю – не розхитувати і без того непросту ситуацію, не спричиняти громадське протистояння. Просимо адекватно оцінювати ситуацію (адже насправді навряд чи існує реальна загроза життю чи здоров’ю зазначених активістів).

Нагадуємо, що незгода з чиєюсь позицією не означає автоматично, що чужа позиція хибна. Закликаємо до взаємної поваги і толерантності. Закликаємо докласти усіх зусиль, аби подібних ситуацій не виникало й надалі.
БукІнфо (с)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *