Буковина

Скільки коштує «дитина війни»?
На Буковині проживає майже 95,8 тис. осіб, які мають статус «Діти війни». Місячний розмір видатків на доплату до пенсій цій категорії громадян становить в нашій області майже 4,5 млн. грн.
Сімейна медицина
В області налічуєть 136 закладів загальної практики – сімейної медицини, в яких організовано 293 дільниці сімейного лікаря, працювало 219 лікарів і 323 медичні сестри. Вони обслуговували понад 440 тис. осіб, тобто майже половину населення області.
Луснемо, але з’їмо!
Кондитерська фірма «Буковинка» випустить  новий вид тортів з тематичним оформленням до ювілею, а  ПП «Кліпсидра» за підтримки інших кондитерів обіцяє на 600-річчя виготовити торт з ювілейною символікою вагою 600 кг.
Усюди по 600
Випуск футболок з логотипом ювілею 600-річчя Чернівців налагодила фірма «Арніка». Книги, присвячені ювілею, підготували видавництва «Золоті литаври», «Букрек» та  «Мінос». Налагоджують випуск продукції із використанням логотипу емальзавод «Карпати», Чернівецький молокозавод, СП «Алчер»  та ТОВ «Галс-2000».
До армії кроком руш!
Розпочалася весняна призовна кампанія. До армії цьогоріч піде майже вдвічі менше юнаків, ніж торік. Особливістю нинішнього призову є й те, що до прикордонних військ вже не набирають солдатів-строковиків.  Чернівчани-призовники потраплять до сухопутних військ, у МВС і лише двоє піде служити у повітряні сили. З майбутніх  солдатів уже більше тисячі пройшли медкомісію.
На сьогодні є чимало умов, за яких потенційні солдати мають право на відстрочку або звільнення від служби. Зокрема, пільговиками є діти-сироти і одружені юнаки, які готуються стати батьками. Не підпадають під призов наркохворі і любителі спиртного.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *