Україна

І хай нам світить!
Білорусь відмовилася від імпорту електроенергії з України. Фактично постачання було припинено ще від липня 2007 року, але Україна вела переговори про можливість експорту енергії до сусідів. Білорусів не влаштовує вартість українського ресурсу.
Довгоногі в Україні
У жовтні 2008 року в Києві відбудеться фінал 58-го конкурсу краси «Міс Світу». В Україну приїдуть найчарівніші дівчата зі 120 країн. За шоу спостерігатимуть понад 2 млрд. глядачів. Організатори сподіваються, що конкурс зробить Україну ще привабливішою для туристів.
Матюкайтеся правильно
Доктор філологічних наук Леся Ставицька уклала словник нецензурних слів української мови. Книга називається «Українська мова без табу». 5 років тому авторка  видала словник українського жаргону.  Нині працює над книгою про різницю у мові жінок та чоловіків.
Транспорт по-українськи
Від 15 квітня в поїздах і літаках фільми та музику крутитимуть лише українською мовою. Українською також вестимуть діловодство, озвучуватимуть оголошення на вокзалах, автостанціях, аеропортах. Повідомлення дозволили дублювати іноземною.
Дніпропетровський бестселер
У Дніпропетровську випустили словник прізвищ жителів міста російською мовою з правильним українським перекладом. Укладали видання четверо науковців із Дніпропетровського університету протягом двох років. Як базу використовували телефонні довідники. З російської на українську переклали загалом 46 400 прізвищ.
Словник надрукували тиражем у 100 примірників. Частину роздали дніпропетровським РАЦСам, міліцейським відділкам. Згодом планується видати більше, бо часто дзвонять із південних та східних областей, де теж хочуть купити словник.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *