Я теж іду в Президенти: правда крізь сміх

Політична родзинка Чернівецького міського конкурсу «Студент року»

Щорічний міський конкурс «Студент року» традиційно проходить у День студента, 17 листопада, та цьогоріч через епідемію грипу його перенесли на Тетянин день, 25 січня.

За перемогу боролися 15 учасників. На початку конкурсу мер міста підбадьорив їх, словами «Ви є переможцями незалежно від того, яке місце посядете». Та нинішні студенти амбітніші, ніж здається на перший погляд: гумор, ерудиція, дорогий одяг – до чого тільки не вдавалися, аби здобути перемогу.

Дефіцит хлопців – їх лише двоє серед конкурсантів – сильно відрізняє нинішній конкурс від минулих, адже зазвичай співвідношення хлопчиків та дівчаток 50/50.

Але це не єдине, чим учасникам та організаторам запам’ятається «Студент року – 2010»: за словами начальника відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Наталії Коцур, вона не пригадує за всі роки такої взаємодопомоги, яка спостерігалася цьогоріч. Переможцем у номінації «Дружба» міг би стати кожен з учасників.

Організатори, зважаючи на останні події в країні, не могли обійти політику, тож темою одного з номерів обрали «Я теж іду в Президенти». Однак, щоби не надто політизувати конкурс, – їм поставили завдання представити свої передвиборчі програми на посаду Президента Студентської республіки. Звичайно ж, з гумором. Організатори зазначили: студенти, навіть коли сміються, – кажуть правду.

Гран-прі здобула студентка першого курсу Чернівецького торгово-економічного інституту Ірина Сеник. Перше місце виборола Анастасія Каспрук, на другому опинилася Олена Крохмаль, третє – за Ілоною Глібкою.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *