На суцільну сцену перетворився історичний центр Чернівців у День вуличної музики

На суцільну сцену перетворився історичний центр Чернівців у День вуличної музики. Там звучав навіть космічний музичний інструмент ханг

На 6-ти стаціонарних сценах і ще на рухомому майданчику зібрала музична столиця України, як по праву називають Чернівці, сотні музикантів і співаків найрізноманітніших жанрів і віку, а також десятки гуртів. На 8 годин поспіль без перерви Музика заполонила обласний центр, перетворивши його на казкове Місто-Свято й залишивши по собі неповторний післясмак…

Написати про всіх виконавців, на превеликий жаль, просто неможливо. Але ті, що не потрапили до нашого огляду – а їх, певно, буде більшість – не є ні гіршими, ні менш талановитими. Бо все, що суботнього дня звучало у Чернівцях приносило радість і добрий настрій. І навіть погода була на боці гостей та учасників свята, кожний з яких міг на власний смак і розсуд обрати музику, що волів слухати.

На так званій класичній сцені у Дворику Ратуші виступили 20 музикантів. Розпочали концерт виконавці авторської пісні. Блискучий імпровізаційний конферанс Аркадія Томульця, прихильника і виконавця творів Макаревича; дивовижний тембр і цікава творчість переможця багатьох конкурсів, міжнародних у тому числі, Володимира Каверіна, виступ якого в дуеті з Діною Канюченко (справжньою Пугачовою: її дівоче прізвище саме Пугачова) нікого не залишив байдужим і зірвав море оплесків; пісні Ігоря Деменчука на слова Аркадія Томульця, які слухаєш – не наслухаєшся, бо симбіоз цих текстів і музики просто вражає, – усі вони буквально на очах в ошалілої публіки протягом години творили справжній спектакль. Дуже хотілося б, аби цей готовий Театр Бардів, залучивши інших чернівецьких виконавців авторської пісні, продовжив своє існування, даруючи буковинцям осмислену, душевну пісню, яка змушує співпереживати, плакати і сміятися, радіти й сумувати…

На зміну бардам прийшли сольні виконавці та струнний квартет.

музичний фестиваль 01

музичний фестиваль 02

музичний фестиваль 03

музичний фестиваль 04

музичний фестиваль 05

Програму Фолк–сцени на сходах Ратуші презентували вихованці музичних шкіл, фольклорні колективи та народні аматорські оркестри клубних установ міста, серед яких були «Барви Карпат» із Шубранця, циганський ансамбль «Підкова», «ЗАЗ Буковина Бенд» та «Бурбони Черна».

музичний фестиваль 06

Репертуар Основної сцени, розташованої на розі вулиць Кобилянської та Челюскінців, був присвячений року та поп-року, джазу, музиці жанру фанк тощо.

Тут виступили «Марі Кюрі», «The B-sides», «Двері Боком», «Friends Band», «Лінія Кармана», «The Brothers», «30 MTR», «ДіагноzZ» , «Nature Of The Sea», «Shadow Of Karma», «Гудіні», «The Part Of Friend», «Монополія», «F15», «Нервові Люди», «Seldom Sign», «Гурт318», «ШО,ШО?!?!».

Біля Панської гуральні працювала «Акустична сцена» з музикою реггі, рок, фолк. Тут виступилиь «ROCKOKO», «ТОЇА», «Helga ft. Alex», «Top d'Or», lame Tap», «Щаслива Х», «Our Duo», «Without umbrella», «tamao», «Aves», «The last episode» та ще багато інших талановитих музикантів.

музичний фестиваль 08

музичний фестиваль 09

музичний фестиваль 13

Цього теплого, майже літнього дня музиканти завітали навіть до обласного краєзнавчого музею. У його дворику розташувалася «Джазова сцена», де «Хітова Хвиля», «Больше Леса», «БукМед», «SHOWGOR» виконували джаз, блюз, рок, інді.

музичний фестиваль 07

Площу Філармонії взяла під свій патронат Молодіжна сцена. Там зібралися симпатики репу, хіп-хопу та вуличних танців. Чернівчан розважали «Roma Lirik»,

«NKM», «ЯRIK», «БУК», «Ясен (Опришки)», «Day Klue», «DE-GRO», Сольний виконавець D4NTE, Patrick Oushen, «DMCCUBA parabola», «Italos», LV (эЛВи), #Danielyan, танцювальна студія «MoveON» та багато інших оригінальних виконавців.

Рухомою сценою став музичний тролейбус, який курсував від Резиденції і рухався за маршрутом: Університет – Гравітон – площа Святої Марії – Дріжджзавод – Караван – готель «Буковина» – проспект Незалежності – «Мікрорайон» – вул. Комарова (ЗОШ №6) – ДЕПО’т – Південно-Кільцева – Ратуша. І на кожній із зупинок відбувався міні-концерт. Охочі ж їздили тролейбусом у супроводі популярних ді-джеїв та… електронної музики.

Цього ж дня ввечері відбулися ще дві знакові події, про які не можна не згадати.

Бал «Благодія» у Мармуровому залі Чернівецького університету подарував дітям надію на реалізацію заповітних мрій. Симфонічний оркестр став окрасою балу, під час якого прозвучали пісні від Ольги Буйної-Дорофтей, Георгія Постевки; відбувся показ суконь та іншого одягу від місцевих дизайнерів; працювали фотозона «Імперія квітів», майстер-клас з вальсу; виступив балет і відбулася театралізована постанова та благодійний аукціон, під час якого всі, хто бажав перетворитися на доброго чарівника, став ним. Адже зібрані кошти перерахували до фонду «Майбутнє України», який спрямує їх на проживання дітей з інтернатів у туркомплексі «Мигово» під час благодійного фестивалю «Буковинська мрія» від 28 травня до 5 червня.

музичний фестиваль 14

«Шедеври вокальної музики» від Олени Урсуляк (колоратурне сопрано) достойно завершили чудовий день вуличної вулиці в залі органної та камерної музики. Створювати настрій слухачам Олені допомагали Світлана Бардаус (орган), Юрій Холоменюк (фортепіано), Володимир Каверін (гітара).

…А після концерту друзі та прихильники таланту Олени Урсуляк вітали співачку з днем народження. Многая літа тій, чий голос є окрасою Буковини та України!

музичний фестиваль 10

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *