Місто науковців: «Невідоме про відомих» – психологи, вихідці з Чернівців

У Чернівцях видано надзвичайно цікаву книгу «Невідоме про відомих». Її авторки – кандидатки психологічних наук, доцентки кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти ЧНУ Тетяна Колтунович і  кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри психології ЧНУ Галина Чуйко.

У навчальному посібнику, підготовленому згідно з програмами курсів «Історія

психології» та «Історія дитячої психології», викладено факти біографій відомих, мало

знаних  і  забутих  психологів  кінця  XVIII  –  початку  XXІ  століття,  яких  подарувала

світу  Буковина. Автори аналізують  основні  положення  їхнього творчого  спадку,  концепції, погляди та ідеї. Одне слово, це книга про талановитих буковинців, які розвивали психологічну науку.

А серед них є і перша жінка,  що  отримала докторський  ступінь  з  психології  у  Бернському  університеті (Швейцарія) Сюзанна Рубінштейн,  а також відомі  у  світі  самобутні  психоаналітики Вільгельм  Штекель  та  Вільгельм  Райх;  неповторний  психофізик та представник  експериментальної  психології  Георг  Мюллер;  психолог  і  видавець  філософських  і  психологічних  праць Дагоберт  Рунес;  парапсихологиня, астрологиня і письменниця, ще й  генеральний секретар Австрійського товариства з парапсихології та суміжних галузей наук, президентка і віце-президентка Австрійського астрологічного товариства Зоя  Вассилько – вона вивчала й полтергейст;  філософ,  логік  та психолог,  невтомний  у  відстоюванні  власних  поглядів, Ісидор  Продан;  клінічна  психологиня  та  психотерапевтка Еріка Ландау, яка вивчала обдарованість і творчість, особливо у дітей.

На жаль, Буковина часто  втрачала  своїх  синів  і  дочок,  які йшли у світи в пошуках себе у житті. Та попри те буковинці бережуть у своїй пам’яті тих, хо працював на славу Чернівців і Буковини.

Навчальний посібник стане у нагоді студентам, аспірантам, викладачам і всім, хто цікавиться історією психології та, зокрема, історією психології рідного краю.

Відкривши сторінки цієї книги, ви не пошкодуєте…

«Версії»

……………
Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету.

2022 рік. 160 сторінок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *