Більшість поляків «за» втручання НАТО в Україну – опитування

Кожен другий поляк вважає, що НАТО, включно з Польщею, має втрутитися в Україну збройним шляхом, згідно з опитуванням Kantar Public для тижневика Polityka. Переважна більшість респондентів підтримує санкції проти Росії, навіть якщо це означало підвищення цін. Майже 80 % з опитаних також вважають, що політичні суперечки слід відкласти на час війни.

В опитуванні Kantar Public для тижневика Polityka поляків запитали, чи повинні країни НАТО, зокрема Польща, використовувати військові засоби для допомоги Україні у війні з Росією. 27 відсотків респонденти відповіли «однозначно так», 23 % – «швидше так». Відповідь «однозначно ні» обрали 16 % респондентів і 21 % – «Я так не думаю».

Опитування також засвідчує, що на думку 53 проц. респондентів, біженці від війни з України повинні залишатися в Польщі стільки, скільки необхідно. На думку 33 проц респондентів мають бути тимчасово прийняті в Польщу, але потім переведені в інші країни. 6 відсотків респондентів вважають, що біженців потрібно якомога швидше переміщувати з Польщі до інших країн ЄС. А 8 відсотків респонденти обрали відповідь «важко сказати».

Опитування також переконує, що величезна частина поляків хоче, щоб Україна була в Європейському Союзі.
Прикметно, що на запитання, чи повинна Польща вводити санкції проти Росії, щоби допомогти Україні, незважаючи на те, що це призведе до зростання цін у нашій країні, 56 відсотків респонденти відповіли «однозначно так»; 28 % – «швидше так». Відповідь «однозначно ні» обрали 3 % респондентів і 6 % – «Я так не думаю».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *