Мистецький перформенс від актора «три в одному» в чернівецькій «Шепетівці»

Переселенець-актор приймав вітання на своєму першому в Чернівцях творчому вечорі з назвою «1 до 100. Про АТО, ВПО, мусагетів та ін. телепузиків»

Мистецький перформенс здійснив на сцені Будинку естетики та дозвілля (в народі – «Шепетівка»)  учасник АТО і внутрішній переселенець  Карен Гамбарян. Власними і чужими сатиричними й іронічними текстами автор спробував відповісти на гострі соціальні й політичні проблеми українського сьогодення. Під час концертної програми Карен Гамбарян під акомпонемент солістки обласної філармонії Лілії Холоменюк та власної гітари співав авторських пісень та розповідав метафоричні історії. У холі культурного центру глядачів зустрічала фотовиставка героя дня: зі світлин на відвідувачів крізь рамку картини дивляться воєнні побратими Карена.

4

Карен Гамбарян сам себе жартома називає «три в одному», оскільки він і переселенець з Донеччини, і учасник АТО, і представник нацменшин – вірменин за національністю. Тому й сприймає проблеми, в яких наразі перебуває українське суспільство різнопланово.

Перед виставою актор заявляв: «Це мій перший показ на сцені Чернівців. Хочу задіяти в перформенсі глядача. Оскільки в залі, я сподіваюся, будуть і люди, які стали безпосередніми учасниками цієї трагічної драми. Але попереджаю відразу – «тиснути сльозу» не будемо! Скоріше навпаки!» – і дотримав слова. Було гостро і весело!

2

 

Цей проект Карен Гамбарян реалізував у рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США), за підтримки ГО «Еко-культура» та агентства інформаційно-соціальних технологій «ГАРНО» (Донецьк). Відео-технічна підтримка: ГО «Донбас Український».

5

Наразі Карен з дружиною Іриною планують створення Реабілітаційного арт-центру для атовців і переселенців – подали проект на  конкурс «бюджету участі» в Чернівцях.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *