Художник Анатолій Житарюк «Про святе і грішне»

Персональну виставку графіка, скульптора, дизайнера, художника  Анатолія ЖИТАРЮКА, якій він дав назву «Про святе і грішне», відкрито у Чернівецькому художньому музеї. Триватиме вона до кінця березня. Як зауважив митець, святе та грішне – це чорне і біле, це добро і зло, які завжди йдуть поруч. І саме таким – святим і грішним водночас – є наше життя.

Увертюра: вступні слова, представлення, вітання…

До слова, зауважила, що як справжній співець жінок, а точніше – самого життя,  Житарюк, як правило, виставляється навесні, а точніше – у березні.

         

Благовіст

На нинішній виставці експонується 42 роботи митця – живопис, графіка, декоративно-прикладне мистецтво.  Погляньте на них – вони змушують замислитись. Скажімо, роздивляєтеся квіти, а відчуваєте… війну. Дивитеся на скрипку, а бачите жінку.

     

Та все ж краще самому завітати до Художнього музею, щоби отримати дещицю чогось небуденного, радісного і сумного водночас. Тим паче, що енергетику робіт світлини не можуть передати…

Людмила Чередарик

Довідково

ЖИТАРЮК Анатолій Миколайович (27. 05. 1952, с. Новоселиця Кельменецького району Чернівецької області) – член Спілки дизайнерів України (2009), член Спілки художників України (2012).

Закінчив Одеський педагогічний інститут (1977; викл. В.Єфименко, Б.Рум’янцев). Працював в 1994–99 рр. директором Кельменецької дитячої художньої школи.

Займається монументальним і станковим живописом, дизайном будинків та книжок. Працює в графіці, зокрема в пастелі. Основні жанри – пейзаж, натюрморт, композиція, скульптура малих форм. Учасник всеукраїнських, закордонних мистецьких виставок від 2000 року.

Живописну манеру художника характеризує декоративність колірного вирішення, експресія, стилізація форм.

Роботи митця зберігаються у Чернівецькому обласному художньому музеї, музеї м.Сучава (Румунія), Національному музеї Т.Г.Шевченка (м.Київ).

Анатолій Житарюк є активним учасником багатьох мистецьких пленерів. Брав участь у міжнародних проєктах, організованих Чернівецьким художнім музеєм.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *