Міський голова про головні події жовтня у Чернівцях

Щомісячні зустрічі Романа Клічука з пресою – традиційні. Тож наприкінці минулого тижня міський голова розповів журналістам про головні, на його думку, події, що сталися в Чернівцях упродовж жовтня.

 * Перейменування вулиць. На сесії міської ради, що відбулася минулого четверга,  депутати підтримали рішення про перейменування і повернення історичних назв для 57 вулиць обласного центру. Оновлювати місце прописки жителям відповідних вулиць можна буде після того, як рішення сесії опублікують  на сайті міської ради. Змінити місце прописки можна у ЦНАПі. Власникам нерухомості на перейменованих вулицях також варто буде в перспективі зайнятися реєстраційними документами. Оскільки ж зараз у бюджеті немає коштів на заміну табличок, це зроблять наступного року. Тоді ж продовжать і перейменування вулиць, бо, за даними топонімічної комісії, маємо ще майже 200 вулиць із назвами, пов’язаними з комуністичним режимом або з російськими містами тощо. Відтак громадські слухання, обговорення та дискусії фахівців щодо перейменування цих вулиць триватимуть і далі.

 * Заощадження електроенергії. Перші відключення світла у помешканнях містян робилися за вказівкою з Києва, тому не було можливості попередити про це чернівчан. Нині вирішено відключати електроенергію на 4 години в усіх мікрорайонах почергово.   

Рух тролейбусів у зв’язку із необхідністю заощаджувати електроенергію також скорочується і триватиме від 8-ї ранку до 21-ої години вечора. Крім того, є обмеження за кількістю машин на маршруті також для заощадження електроенергії

Вуличне освітлення вимикається від 20.00. Це незручно, але ж у країні війна.

*Опалювальний сезон. До нього Чернівці готові. Та він розпочнеться тільки тоді, коли середньодобова температура протягом 3-х діб поспіль становитиме не більше +8 градусів.

Нині опалюються лише ті лікарні й дитячі садки, які мають автономні котельні, натомість заклади, що обігріваються міськими котельнями, поки що без тепла.

На закупівлю мобільних котелень виділено 15 млн грн. Оголошено конкурс.

* Чернівецькі комунальники відбудовують Миколаїв. У відповідь на звернення міського голови Миколаєва Олега Сєнкевича, його чернівецький колега  доручив керівникам комунальних підприємств Чернівецької громади сформувати відповідну команду добровольців та відрядити їх на 10 днів до Миколаєва. Отже, від 27 жовтня група з 21 працівника житлово-комунального господарства Чернівців працює на відновленні пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва.

*Внутрішньо переміщені особи. Для них відремонтували 8 комунальних приміщень та готують до відкриття Центр для ВПО в п’ятиповерхівці на вул. Головній, де раніше були авіакаси та Водоканал. Для цього залучали меценатів, європейські фонди тощо.

Центр «Маріуполь», відкритий у приміщенні міської ради, фінансується за кошти Маріуполя. На запитання редактора БукІнфо Сергія Зарайського, чому тоді на табличці Центру «Маріуполь» зазначається, що його відкрито за сприяння Фонду Ахметова, міський голова відповісти не зміг.

Далі перейшли до запитань від різних ЗМІ. Про те, що цікавило пресу, – у наступних публікаціях.  

Людмила Чередарик, Фото Ігоря Константинюка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *