Вікнянська громада конкурує навіть з Чернівецькою…

А все тому, що у Вікні сплачують місцеві податки та збори, зокрема ПДФО, низка великих державних установ, які працюють… на території Чернівців. Про це на пресконфенції повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук, відповідаючи на запитання, чому
Чернівецька міськрада не захотіла позичити Державній митній службі на добудову пунктів пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ» 20 мільйонів гривень.
– Краще би вони звернулися у Вікнянське ОТГ, куди силою змусили перевести прикордонників, управління СБУ, які там сплачують ПДФО. Обласна адміністрація у примусово-рекомендованому тоні «попросила» всі їхні податки сплачувати у Вікнянській ОТГ. Тому ця громада може навіть не зичити, а проспонсорувати митницю. Це дуже багата ОТГ. Адже дивним чином державні структури, які працюють на території Чернівців раптом почали сплачувати податки саме у Вікні, – наголосив Роман Клічук.
«Дивні» обставини цього, мабуть, полягають у тому, що Вікнянську ОТГ, яка об’єднує 8 сіл Заставнівського району (БрідокВікноДорошівціМитківМосорівкаОнутСамушин та Товтри) і де проживає за даними Вікіпедії менше 3,5 тисяч осіб,  очолює Іван Ковалюк –  батько заступника голови Чернівецької ОВА Богдана Ковалюка.
До слова, «Молодий буковинець» після пресконференції мера направив запити щодо найбільших платників ПДФО до Вікнянської ОТГ та до управління податкової служби у Чернівецькій області для уточнення інформації.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *