Вартість проїзду у чернівецьких тролейбусах зросте

Та буде суттєва різниця між готівковою і безготівковою оплатою.
Міський голова Чернівців Роман Клічук на липневій пресконференції повідомив, що нині узгоджується питання остаточної вартості квитків на електричний громадський транспорт.
Він наголосив також, що наразі Чернівці мають найнижчий тариф на користування тролейбусами в усій Україні.
Та, щоби подорожчання проїзду не вдарило по чернівчанах і гостях міста, обговорюються різні варіанти вирішення цієї проблеми. Зокрема, йдеться і про розмежовування вартості готівкової та безготівкової оплати.

– Чернівецьке тролейбусне управління вирахувало, що орієнтовно вартість проїзду зараз коштує до 10 гривень, – розповів Роман Клічук. – Ми цю різницю з бюджету дотуємо. Піднімати до 10 гривень не будемо, знайдемо якийсь баланс. Обговорюється, щоб збільшити з 4 гривень до 5 гривень при безготівковій оплаті, щоби люди оплачували за допомогою терміналів. А 7-8 гривень буде коштувати проїзд у тролейбусі за готівку. У багатьох містах є така різниця при безготівковій оплаті і за готівку. Так стимулюють людей оплачувати безготівково, щоби ми не «виловлювали» кондукторів з водіями, які просто крадуть цю виручку, – підсумував міський голова.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *