Суд над Бойчуком – і знову процес затягується… Через призначення повторної експертизи

Сьогодні в Першотравневому районному суді м. Чернівці відбулося слухання у резонансній кримінальній справі про жорстоке та цинічне побиття рибалок екс-головою Заставнівської РДА Михайлом Бойчуком, його братом, зятем та двома охоронцями ставків.

Нагадаємо, що суд мав продовжити слухання у вівторок, 18 жовтня,  але у зв’язку з неявкою адвоката Скорика, який представляє інтереси  підсудних, воно було перенесено на 20 жовтня. Підсудні, Бойчук  і його родичі та охоронці без присутності представника їхнього захисту відмовилися давати покази у суді.

Сьогоднішнє судове засідання було відкритим, але ауді-, фото- та відеозапис суддя заборонив, щоб «не заважати розгляду справи по суті». Принаймні, так звучав його аргумент. Судова зала була переповнена, Бойчук сидів у першому ряду – він на підписці про невиїзд. Потерпілих рибалок в суді не було. На початку слухання суддя Ігор Іщенко зробив адвокату Скорику попередження про необхідну повагу до суду та недопустимість повторної неявки.

Сторона відповідача почала з того, що заявила 2 клопотання – про призначення повторної комісійної судово-медичної експертизи тілесних ушкоджень потерпілого рибалки Івана Абрамовича та виклик і допит експерта Жанни Васкан. Всі представники відповідача підтримали заявлені клопотання. Після цього суддя Іщенко пішов у нарадчу кімнату. Через 20 хвилин він оголосив рішення суду: призначити проведення повторної медичної експертизи тілесних ушкоджень Івана Абрамовича в Чернівецькому бюро судово-медичної експертизи. На період проведення експертизи провадження у справі зупинити. Клопотання щодо виклику та допиту експерта відхилити. За словами адвоката потерпілих, наступне судове засідання відбудеться десь за три тижні.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *