Сміттєпереробний завод перероблятиме чернівецькі відходи

Завод побудують на території міського полігону твердих побутових відходів (ТПВ) на вул. Чорнівській. ТОВ «Еко Баланс Сервіс» та Чернівецька міська рада уклали договір на його будівництво та оренду земельної ділянки площею 1,5 га. Завод забезпечить 100% надходження потоків відходів міста з населенням у 250 000, – повідомляє прес-служба міської ради.

Перший етап даного проекту – будівництво сміттєсортувального комплексу (КВС-100) з обслуговуючою інфраструктурою (адмін. корпус, об’єктами енерго-, водо- і теплопостачання).

Виробником комплексу сортувального КВС-100 є ТОВ «Чернівцісільмаш-2007». Забудовник – ТОВ «Каріна-БудСервіс».

Реалізація першого етапу дозволить сортувати та переробляти до 120 тис. тонн ТПВ на рік. А це відповідає кількості щорічно утворюваних ТПВ в Чернівцях.

Вартість першого етапу – близько 27 млн. грн., з яких 21 млн. грн. покриваються за рахунок статутного капіталу та оборотних коштів підприємства, а 6 млн. грн. – за рахунок кредитних коштів АТ «Сведбанк».

Період окупності проекту – 4 роки. На заводі працюватимуть 95 осіб.

22 жовтня відбудеться урочисте відкриття третього в Україні сміттєсортувального заводу на території міського сміттєзвалища.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *