Хотин готовий надати окреме житло 17 родинам переселенців

У місті Хотині Чернівецької області притулок для переселенців облаштовують у недобудованому будинку для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Про це повідомляє «Високий замок».

До кінця серпня тут планують заселити сімнадцять сімей вимушених переселенців із східної та південної України, які втекли від війни на терени Західної України.

Про це повідомила «ВЗ» (у рамках престуру Харківського пресклубу) начальниця відділу економічного розвитку та міжнародного співробітництва Хотинської міської ради Люба Петрова.

Це територія колишнього інтернату. Його розформували після реформи децентралізації, бо був брак дітей, — каже пані Люба. — Зараз у Хотині поселено 2 тисячі 380 переселенців із Миколаївської, Харківської, Чернігівської, Херсонської, Луганської, Донецької областей. Є переселенці навіть із Житомирської області.

Дехто заселився у приватних будівлях мешканців Хотина. Хтось мешкає у місцевих безкоштовно, дехто просить за оренду 2−3 тисячі гривень. Зараз орендувати квартиру в Хотині складно, є шалений попит від біженців. Також у Хотині переселенці мешкають у бюджетних хостелах. Це ті, які не мають грошей на оренду. Далі люди з Хотина ідуть до Румунії, кордон поруч.

Левова частка переселенців знайшли роботу в Хотині — на релокованих підприємствах із східної України. Люба Петрова каже, що частина біженців навідріз не хочуть тут працювати, їм вистачає фінансової допомоги від міжнародних фондів. Тому мерія Хотина вирішила, що з 1 вересня усі переселенці, які мешкають у комунальних установах міста, будуть сплачувати комунальні послуги. Зараз вони мешкають безкоштовно та отримують від благодійників їжу, ліки, одяг, техніку…

Люба Петрова показала кімнати, де заселяться переселенці. Кімнати мають орієнтовно по 20 квадратних метрів. В окремому приміщенні будуть душові кімнати, місце для прання одягу.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *