Психоневрологічному інтернату з Попасної надають окреме приміщення на Буковині

Попаснянський психоневрологічний інтернат, релокований до Чернівецької області, отримає окреме приміщення. Про це повідомляє “Остров“.

Відповідне рішення ухвалила профільна комісія Чернівецької облради, повідомив Микола Гуйтор, перший заступник голови облради, 29 липня під час престуру, організованого Харківським пресклубом.

“Наступного тижня на сесії облради ми затвердимо дане рішення”, – сказав Гуйтор.

Микола Гуйтор (на фото праворуч) розповів журналістам про релокацію медзакладу з Попасної

Він уточнив, що жодних перепон у прийнятті рішення з боку депутатів облради у цьому питанні бути не може – громада Буковини зацікавлена в тому, щоб надавати всебічну допомогу закладам та підприємствам, релокованим із зони бойових дій.

Як розказав “ОстроВу” Олександр Колесніков, директор КЗ “Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат”, очолюваний ним заклад буде розміщено в будівлі колишнього туберкульозного диспансеру в селищі Красноїльськ неподалік від Чернівців.

“Наразі ми працюємо в одному з приміщень Чернівецької обласної психоневрологічної лікарні”, – уточнив Колесніков.

За його словами, пацієнтів медичний закладу (127 чоловіків і жінок) було евакуйовано з Попасної 18 березня. Два дні тривала дорога до Чернівців: автобусом людей евакуювали до Бахмута, а звідти потягом – на Буковину.

За словами керівника закладу, частина його співробітників також виїхала з Попасної в Чернівецьку область, згодом штат доукомплектували місцевими працівниками. Наразі в психоневрологічному інтернаті працює 10 співробітників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *