Сторожинець – на автономному опаленні

69 сторожинчан отримали по 1200 грн. на облаштування індивідуального опалення

Тамтешня влада ліквідувала «Міську тепломережу». Раніше підприємство обслуговувало 1200 квартир, проте, вже в червні на балансі залишилося всього 329 споживачів. Собівартість теплоносія збільшилася в кілька разів, що призвело до підвищення тарифів для населення.

Сторожинецька міська рада прийняла рішення про ліквідацію тепломережі та переведення житлового фонду міста на індивідуальне опалення.

Саме відтоді це питання взяв під особистий контроль голова Сторожинецької райдержадміністрації Франц ФЕДОРОВИЧ:

– Завдання менеджерів від влади полягає саме в тому, щоби громада не відчувала незручностей у своїй життєдіяльності, а всі її проблеми вирішувалися, якщо не легко, то, принаймні, конструктивно, – наголосив він. – Із 914 квартир з урахуванням тих, які перейшли на автономне опалення торік, нині вже 618 підключені до газопостачання, в 72 квартирах встановлено електричне опалення, ще у 34 квартирах ведуться роботи з встановлення газового опалення, у 142 – електричне опалення. У 48 квартирах ніхто не проживає.

– Цьогоріч у нас ніхто не мерзнутиме, – підтверджує міський голова Сторожинця Микола КАРЛІЙЧУК. – Комунікації у житловому масиві зробили за свій рахунок. Забезпечили теплом три школи. А районна влада допомогла матеріально соціально незахищеним.
В окремих квартирах проживають самотні люди, які не в змозі самотужки вирішити проблему теплозабезпечення. Тому з районного бюджету виділено 100 тис. грн. на надання адресної допомоги. 69 громадян пільгових категорій отримали по 1200 грн. на облаштування індивідуального опалення.

Працівники РДА, за ініціативи голови Франца Федоровича передали свій одноденний заробіток в сумі 2627 грн Броніславі Зубовській, самотній пенсіонерці, учасниці бойових дій, син якої загинув в армії під час виконання службових обов’язків.

За словами Ігоря КУХАРЧУКА, Голови Чернівецького міського Центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, проект «Розвиток експертно-аналітичних ресурсів для вирішення проблеми теплопостачання вразливим категоріям населення Сторожинця» запроваджено поки що в одному районі. Та саме сьогодні і завтра у райцентрі відбувається навчання сформованої експертно-аналітичної групи, яка узагальнить досвід райцентру та здійснить всебічний аналіз проблеми, проведе низку консультацій, щоби запропонувати можливі шляхи її вирішення. У подальшому експертна аналітична група поширюватиме досвід Сторожинця на інші райони.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *