«Бідність – це не лише страждання людей, а ще знищення економіки держави»

Це констатувала лідерка партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, наполягаючи на тому, що, попри війну, люди потребують соціального захисту.

Наслідком виснажливої війни та некомпетентного управління економікою країни стало погіршення соціального захисту населення. Особливо, соціально вразливих і незахищених людей. У бюджеті-2024 треба скасувати неефективні видатки та спрямувати їх на соціальну підтримку громадян.

На цьому Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила у відео на своєму YouTube-каналі.

Вона повідомила, що у той час, як Держбюджетом  України з 1 січня 2024 року встановлюється мінімальна зарплата на рівні 7100 гривень, мінімальний прожитковий рівень працюючим людям становить 9550 гривень.

Бідність – це не лише страждання людей, а ще знищення економіки держави. Своїми доходами люди створюють внутрішній ринок в Україні. Якщо у людей немає грошей, щоб жити, це означає, що і підприємці нічого не зможуть людям продати, – зазначила Юлія Тимошенко.

Ситуація з пенсійними виплатами, за її словами, ще гірша, адже для непрацюючих людей, тобто пенсіонерів і людей з інвалідністю, мінімальний прожитковий рівень складає 6074 гривні, а їм наступного року відповідно до бюджету-2024 збираються платити  2361 гривню.

«Моя вимога до влади – поставити мінімальну зарплату і пенсію для людей не менше, ніж відповідний мінімальний прожитковий рівень», – закликала Юлія Тимошенко.

Не менш цинічним, як зауважила лідерка «Батьківщини», виглядає і зменшення на 10 мільярдів гривень фінансування Фонду по виплаті допомоги по безробіттю, адже людей, які внаслідок війни втратили роботу, залишити без засобів до існування.

«Дуже боляче на фоні такого жахливого стану соціального захисту людей виглядають інші цифри. Приміром, членам наглядових рад державних корпорацій платять від 300 до 500 тисяч гривень! А їхні Голови отримують від 1,5 до 3 мільйонів гривень щомісяця, – обурилася Юлія Тимошенко. – Вимагаємо скасувати ці надвисокі зарплати під час війни та віддати все це в Держбюджет на виплати пенсій».

Юлія Тимошенко назвала бюджет-2024 «бюджетом корупції, стагнації й бідності» та пообіцяла, що команда «Батьківщини» до другого читання підготує пакет правок, щоб скасувати всі неефективні видатки та перерозподілити кошти на потреби армії та людей.

ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *