Буковина передує в модернізації Пенсійного фонду

Територіальні управління Пенсійного фонду перебувають у стані ліквідації, повідомила прес-служба ТУ ПФУ в Чернівецькій області. Такі радикальні зміни заплановані давно. Замість територіальних управлінь відкриють «агентські пункти» з обслуговування громадян. Першими випробують на собі нововведення пенсіонери Чернівецької області.

Якщо раніше в місті або районі було одне територіальне управління ПФУ, то агентських пунктів у місті та по районах буде кілька. Оформити чи переоформити пенсію можна буде у найближчому з них. А розташовуватися ці агентські пункти будуть, зокрема, у відділеннях пошти, у банках, на території великих підприємств і організацій.

У Чернівецькій області пенсійна служба вже працює за такою моделлю.

Торік в Україні відкрилося вже майже 500 агентських пунктів ПФУ. Приблизно стільки ж з’явиться і в нинішньому році. За рахунок цього Пенсійний фонд має намір істотно скоротити адміністративні витрати: скоротиться кількість керівників, начальників відділів, бухгалтерів техпрацівників тощо. Пенсійний фонд відмовиться й від експлуатації будівель, де сьогодні розміщуються його управління. Тим більше що в багатьох з них неможливо створити комфортні умови для відвідувачів, хоча вони потребують значних сум на експлуатацію. Керівництво, яке залишиться після оптимізації, переїде до укрупненого підрозділу Пенсійного фонду, а інспектори будуть вести прийом в агентських пунктах.

«Версії» вже повідомляли нещодавно про відкриття таких пілотних агентських пунктів на території області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *