Повернулися часи Януковича – разом із «темниками»

Історія людства рухається, як відомо, по спіралі… Та в Україні ця закономірність, мабуть, скасована. Бо якось аж дуже швидко ми «наступили на ті самі граблі» – і зовсім не щаблем вище. Тепер розхльобуємо, платячи кров’ю українців за вибір самих же українців 2019 року.

Нагадаю, новообраний Президент закрив тоді усі оборонні ракетні програми, відклавши їх на… інший час. А напередодні повномасштабного нападу завод «Арсенал» працював… 1 (!) день на тиждень. І для переліку таких моментів не вистачить місця. Хіба що ще один  – забійний – факт. 22 лютого 2022 року, – а саме того дня евакуаційний потяг із міністрами та їхніми сім’ями покинув Київ –  голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев закликав нардепів не підтримувати розгляд  законопроекту про виділення ЗСУ 50-ти млрд грн. І це тоді, коли на будівництво доріг було виділено 140 млрд грн. А сам Гетьманцев знав достеменно, що влада вже покинула столицю через очікуваний напад.

Тому стовідсотково підтримуємо заклик журналіста і політичного аналітика Віталія Портнікова, що треба вчитися й швиденько робити висновки зі своїх помилок, якщо хочемо залишитися на цій землі українцями.

Та, звісно, ці помилки потрібно спершу усвідомити. Але на заваді стоїть єдиний телемарафон, який позбавив українців повної – а отже правдивої  – інформації. Обмеження ж у свободі слова, як відомо, завжди погано закінчуються…  Нагадаю також, що в Україні напередодні великої війни закрилися практично всі місцеві газети в обласних і районних центрах. Ой, недарма для цього створили відповідні умови…

Натомість повернулися до країни «темники». Це такі інструкції до висвітлення подій і новин, які процвітали за часів Януковича. Зрештою, воно і не дивно, адже значна частина його команди, серед яких і фігури одіозні, нині повернулася до владних крісел. Чого вартий лише сумнозвісний Олег Татаров, який очолював Головне слідче управління МВС за часів Революції Гідності, а нині є заступником керівника Офісу президента п. Єрмака.

За власною інсайдерською інформацією (адже колись хоч і нетривалий час, та все ж  працювала  радником з преси голови ОДА Олександра Фищука, тож людей знаю, попри те, що кожна нова команда приводить своїх), всі ОВА (обласні військові адміністрації) отримують нині з ОП (офісу Президента) «темники», за якими мають працювати. А вже єдиний телемарафон – це взагалі дітище Президента та його офісу.

…Цими днями «Дзеркало тижня» повідомило, що в Міноборони зникло 36 млрд. грн. А це, як відомо, 1 млрд доларів, іншими словами – 2 (!) ескадрильї F-16. Влада постійно ж волає: Дайте нам F-16!  – То візьміть на них гроші зі своїх офшорів!  Аж ні: гроші на армію збирають українці.

Як засвідчує політоглядач Юрій Швець, посилаючись на дослідження й заяви американських ЗМІ, Центральному розвідувальному управлінню США давно відомо, хто вкрав ці гроші та переказав до офшорів. Як відомі й усі оборудки в Міноборони. Швець наголошує, що з 35 осіб у списку агентів Москви, переданому від ЦРУ п. Зеленському, переведено на інші «теплі» посади лише десятьох. Чи потребує це коментарів?

Краще самі послухайте Юрія Швеця на його каналі, посилання** нижче. А я йду глушити своє безсилля та обурення… валеріанкою.

Людмила Чередарик, журналіст

 

Довідково

*Те́мник (від слова «те́ма») – детальні інструкції до того, яким чином треба висвітлювати політичні події в Україні. Це документ, вказівка державної влади для журналістів і ЗМІ, який має на меті змінити редакційну політику ЗМІ і таким чином вплинути на точку зору аудиторії ЗМІ на ті чи інші суспільні події. У вужчому значенні «темник» – щоденна закрита директива керівництву засобів масової інформації.

 

**Посилання

1 частина

https://www.youtube.com/watch?v=GpLhJAHKPpg&ab_channel=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D1%86–%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB

2 частина

https://www.youtube.com/watch?v=GylA5HobfLg&ab_channel=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D1%86–%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *