Як шахраї оформляли кредити на довірливих громадян

На Буковині поліцейські викрили злочинців, які під приводом надання роботи-онлайн оформляли кредити на довірливих буковинців.

Двоє киян налагодили злочинну схему незаконного збагачення шахрайським шляхом. Наразі слідчі поліції вже повідомили фігурантам про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки. Порушникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У грудні минулого року від рук вказаних шахраїв потерпіла 29-річна жителька села Коровія Чернівецького району.

У ході проведення спеціальних оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що зловмисники в одній соціальній мережі розмістили оголошення про віддалену роботу “потрібна людина для прийняття коштів на картку! Оплата зразу!! Детальніше в месенджері!». Під час переписки шахраї розповідали потенційним жертвам умови заробітку, а саме вивідували інформацію для доступу в їхній інтернет-банкінг. За кожне користування картковим рахунком громадяни отримували по 500 гривень.

В подальшому «роботодавці» отримали копії документів, а саме паспорт, індивідуальний код платника податків та інші персональні дані жертв, за допомогою яких  оформляли кредити на їхнє ім’я. Шахраї на буковинку також оформили кредит  – 7 тисяч гривень.

Працівники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області викрили та встановили зловмисників. Ними виявилися 28-річний чоловік та його 28-річна спільниця, обоє жителі Києва.

Поліцейські під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання шахраїв виявили та вилучили готівку в національній та іноземній валюті, понад 30 банківських карток, більше десятка мобільних телефонів, сім-карти різних мобільних операторів, а також чорнові записи.

Наразі слідчі поліції Чернівецького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють інших осіб, які потерпіли від  рук аферистів.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *