Інфекційне відділення потребує ремонту, а дитяча обласна лікарня – змін

Це знають і буковинці, тож не дивно, що саме такий висновок зробив і міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який відвідав ці заклади під час свого робочого візиту на Буковину. Зокрема він зазначив: «Побачили інфекційне відділення в обласній лікарні. Хочемо запустити ремонт, бо вважаємо, що відділення не дотягує до належних норм. Є проектно-кошторисна документація щодо ремонту. Її розробили до війни. Потрібно відкорегувати під нові ціни і шукати ресурс, щоби розпочати ремонт».
Прокоментував міністр охорони здоров’я і стан обласної дитячої лікарні: «Над обласною дитячою лікарнею ще треба працювати, бо вона не закриває усі послуги. Поставимо тут комп’ютерний томограф. Є окреме бачення, щоби пропрацювати з керівництвом області проєкт модернізації лікарні. Ваша дитяча лікарня реально потребує змін», – сказав Віктор Ляшко.

Як уже писали «Версії», міністр похвалив онкодиспансер. Він зокрема сказав:

– В онкоцентрі стоїть наш комп’ютерний томограф, який закупили за державні кошти. Він вже змонтований і найближчим часом його запустять. Подивилися стан будівництва бункеру в онкоцентрі, де має бути лінійній прискорювач. Цього року у державному бюджеті передбачені кошти на це обладнання, яке допоможе лікувати онкологічні хвороби. Для цього потрібне окреме приміщення, так званий бункер, із радіозахистом. Побачили його стан, щоби розуміти, чи встигають закінчити будівництво. Онкоцентр мене приємно вразив. Я вважаю, що менеджер там на своєму місці. Влада також ним задоволена. Думаю, якщо ми поставимо додаткове обладнання медзаклад буде рухатися вперед, – наголосив Ляшко.
Як повідомив департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА, під час зустрічі профільного міністра з керівництвом краю та керівниками від медицини, йшлося про роботу медичної системи області в умовах воєнного стану, про покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, надання медичної допомоги переселенцям тощо.

Ці ж питання, а також питання укладення контрактів із НСЗУ на 2023 рік і, відповідно, фінансової спроможності медустанов зокрема щодо виплати заробітної плати медпрацівникам на законодавчо передбаченому рівні, Віктор Ляшко обговорив і з головами територіальних громад та керівниками установ охорони здоров’я всіх рівнів.

На нараді говорилося про функціонування системи охорони здоров’я України та зокрема медицини Буковини, а також про продовження медичної реформи. Віктор Ляшко повідомив про запланований старт нового етапу реформи, що передбачає оновлення методів визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі закладів охорони здоров’я.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *