Бережіться «кишенькових» злодіїв

Поліція Чернівецької області закликає громадян бути пильними та берегти своє майно від крадіїв. Правоохоронці рекомендують також дотримуватися декількох правил, які допоможуть уберегти своє майно від сторонніх зазіхань.

Поліцейські радять громадянам не носити цінні речі, документи і ключі в зовнішніх кишенях одягу, сумок і рюкзаків, а рекомендують використовувати внутрішні кишені або поясні сумочки. Також варто слідкувати за тим, щоби ваша сумка була застібнута.

Під час проїзду у громадському транспорті звертайте увагу на людей, які намагаються підійти до вас впритул, стають позаду або збоку. Не треба носити з собою великі суми грошей – беріть стільки, скільки плануєте витратити. Не перераховуйте гроші в присутності сторонніх осіб.

Якщо ж ви таки стали жертвою «кишенькового» злодія, необхідно повідомити про це на оперативну лінію «102».

Намагайтеся запам’ятати прикмети зловмисника: у що був одягнутий, приблизний зріст, вік, статура, куди побіг. Дочекатися приїзду працівників поліції, описати їм викрадене майно та якщо серед викраденого були банківські картки, одразу ж телефонуйте у фінансову установку з проханням їх заблокувати.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *