Виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам і позбавили права керувати автомобілем 21 тисячу неплатників аліментів

За перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам і позбавили права керувати автомобілем 21 тисячу неплатників аліментів. Про це на сесії стратегічного планування Мін’юсту в п’ятницю повідомив міністр юстиції Павло Петренко, цитує Інтерфакс-Україна.

“За перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам злісних неплатників аліментів, також було винесено понад 21 тисячу постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами”, – розповів він. Крім того, за його словами, були оголошені в розшук 6 тисяч боржників. Міністр зазначив також, що з початку дії відповідного закону з цієї категорії неплатників вже було стягнуто 50 мільйонів гривень. Петренко повідомив, що найближчим часом у всіх областях України будуть створені штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів.

Петренко також анонсував, що з 1 квітня за прикладом стягнення заборгованості по аліментах буде запущений процес стягнення боргів із заробітної плати. “Також хочу анонсувати, що за такою ж моделлю ми плануємо запустити роботу зі стягнення заборгованості із заробітної плати”, – повідомив він. За словами міністра, цим будуть займатися ті ж самі штаби. “Через формат мобільних груп і штабів, які почнуть працювати по всій країні за законом щодо аліментів, з 1 квітня ми запустимо таку ж роботу зі стягнення заборгованості із зарплати”, – додав міністр. Він повідомив, що наразі заборгованість із зарплати становить 2,7 мільярда гривень, і тільки в органах виконавчої служби у виконанні знаходиться документів і рішень судів на півмільярда. Петренко заявив, що допускає посилення норм законодавства щодо неплатників аліментів наприкінці 2018 року. “Якщо ми побачимо, що буде необхідно робити більш жорсткі вимоги, – була дискусія щодо посилення кримінальної відповідальності або додаткових стимулів щодо несумлінних батьків, то такі рішення будемо приймати в кінці року”, – сказав він. На думку міністра, необхідно подивитися на роботу закону хоча б протягом 6-7 місяців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *