Інфоторба

Громадсько-політичний часопис «Буковина» відзначив ювілей – 25 років виходу у незалежній Україні. Нагадаємо, що газета була заснована ще Юрієм Федьковичем. Але у 1991-му її хотіли закрити, як орган обкому партії. Та керівникам області вистачило розуму зберегти один із найпрофесійніших на той час творчих колективів. Святкування відбулося  в приміщенні редакції, на нього завітали керівники області та міста, постійні автори та читачі, колишні працівники й колеги, а також герої публікацій. Серед них були солісти філармонії, спів яких того дня став подарунком колективу та усім присутнім.

 Демографічний вибух у Кам’яній: тут набралося аж 147 першачківОдним з проблемних питаннь для школи у Кам’яній на Сторожинеччині є добудова ще одного навчального корпусу школи, де станом на 1 вересня цього року навчається майже 1100 дітлахів. Адже тільки у минулому році в селі народилося майже 130 немовлят. А 1 вересня поріг школи переступило 147 першачків. Для порівняння, у деяких селах Буковини стільки учнів у школі загалом, повідомили у прес-службі облради.

10 клас у 33-й школі Чернівців таки працюватиме

Учні 10 класу чернівецької школи №33 приступили до навчання. Про це на сесії міськради доповів начальник управління освіти Сергій Мартинюк. Нагадаємо, що батькам десятикласників за день до Свята першого дзвінка повідомили, що клас розформовують через недостатню кількість учнів і дітей доведеться переводити до інших шкіл.

Депутатів обурив коментар Сергія Мартинюка, який він дав одному з чернівецьких видань,і, зокрема, такі його слова:

– Як на мене, такий клас не має права на існування. Але, оскільки адміністрація закладу, можливо, дещо невчасно повідомила батьків, то цього року десятий клас буде відкритий. Але у грудні ми разом із журналістами проведемо контрольні зрізи. І ви побачите грамотність учнів такого малочисельного класу. Ці учні будуть, повірте мені, ніякі. Але вони хочуть – нема проблем, – заявив головний освітянин міста.

За сказане Сергій Мартинюк вибачився перед депутатами, пояснивши, що інтерв’ю давав на ходу і мав на увазі не те, що діти будуть ніякі, а що результати зрізів виявляться поганими. Знову ж таки, звідки така упевненість заздалегідь? Виходить, освітяни не збираються всерйоз працювати з цим класом, а зроблять усе, аби його таки закрили? Може, управлінню освіти навпаки треба ретельніше контролювати учителів, що працюють у цьому класі – вже відтепер, не чекаючи біди?

 Чернівецький бізнес приніс бюджету понад мільярд податків

Протягом 8-ми місяців цього року платники податків, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, перерахували до зведеного бюджету податків і зборів на 1122,2 млн грн: 440,9 млн грн до державного бюджету і 681,3 млн грн. – до місцевої скарбниці, повідомили у відділі організації роботи Чернівецької ОДПІ.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *