Юлія Тимошенко: «Батьківщина» наполягатиме на забороні конфіскації житла за комунальні борги

З перших днів роботи нової сесії Верховної Ради «Батьківшина» добиватиметься ухвалення соціально-важливих законопроектів та чинити опір спробам проштовхнути через парламент лоббістські та корупційні закони.

«Батьківщина» вимагатиме від Верховної Ради ухвалити рішення щодо заборони конфіскації єдиного житла в людей через борги за житлово-комунальні послуги. Борги, які виникли через непосильні тарифи і встановлення урядом Гройсмана «ринкової» ціни на газ. Відповідний законопроект № 5059, ініціатором якого є Юлія Тимошенко, зареєстровано у парламенті.

Юлія Тимошенко розкритикувала тих урядовців, які обіцяють не конфісковувати квартири за борги, і нагадала, що в чинному законодавстві поки є такий дозвіл. Вона також зазначила, що колекторські фірми не питатимуть дозволу міністра, якщо в законі є норма, яка дозволяє забирати житло за борги з комунальних послуг.

Відповідаючи на запитання парламентських журналістів, лідер партії «Батьківщина» констатувала, що парламентська коаліція, яка складається з залишків БПП, «Народного фронту» та підконтрольних олігархам парламентських груп ухвалює закони, які працюватимуть не на країну, не на людей. І навела як приклад рішення щодо приватизації спиртової галузі та полегшення роботи колекторських компаній, які «вибивають» з людей борги за валютні кредити, за комунальні послуги.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *