Всеукраїнська конференція-конкурс «Зоряний шлях» відбувається у двадцятий раз!

23 травня 2022-го у Дніпрі розпочала роботу ХХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях». Головна мета Конференції – підтримати зацікавленість учнів до поглибленого вивчення космічного простору, розвинути талант дітей, здійснити обмін знаннями та інформацією з однолітками в галузі астрономії, фізики, природних явищ та екології Космосу, технічної творчості, ракетно-космічного моделювання та інше. До участі в Конференції запрошуються здобувачі освіти 6-11 класів шкільних та позашкільних закладів України, зокрема: учні Заочної аерокосмічної школи НЦАОМ ім. О.М. Макарова «Всесвіт», Малої академії наук, УМАКО «Сузір’я», центрів НТТУМ та інших закладів. Знайти дітей, які захоплюються вивченням Космосу, досліджують космічні явища, схильні до технічної творчості – для цього і було започатковано конференцію «Зоряний шлях».

Для участі у ХХ Конференції «Зоряний шлях» було зареєстровано 74 заявки з різних областей України, серед яких: Дніпропетровська, Запорізька, Львівська, Одеська, Київська, Чернівецька, Чернігівська, Херсонська, Кіровоградська.Враховуючи воєнний стан в Україні, деякі наші учасники зараз знаходяться в Німеччині та Польщі, а дехто з наших постійних учасників чудом вийшли на зв’язок, навіть із окупованої території. Тому, ХХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» набула цього року ще й Міжнародного значення. До урочистого відкриття Конференції долучилися понад 100 учасників та гостей, серед яких було 47 онлайн-підключень від команд-конкурсантів. Конференція об’єднала тих, хто обрав для себе пріоритетом Космічне майбутнє.

ХХ Конференція «Зоряний шлях» відбувається за 10 напрямами:
Астрономія
Наукові дослідження в Космосі
Природні явища та екологія Космосу
Космічна медицина та біологія
Духовність і Космос
Космічні апарати і ракети-носії
Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки
Комп’ютерні технології
Технічна творчість та ракетно-космічне моделювання
Космічна фізика

Дякуємо учасникам і їх керівникам за цікаві дослідження і доповіді. Велика подяка організаторам конференції за можливість взяти участь, обмінятися досвідом, висловити свої думки, поспілкуватися з однодумцями. 27 травня 2022-го закриття ХХ Всеукраїнської конференції-конкурсу науково-дослідних робіт школярів «ЗОРЯНИЙ ШЛЯХ», підведення підсумків, нагородження переможців.

Більше фото з роботи конференції за посиланням – «ЗОРЯНИЙ ШЛЯХ» ВІДБУВАЄТЬСЯ В ДВАДЦЯТИЙ РАЗ!

Всім бажаємо успіхів і миру Україні! Учасникам конференції бажаємо перемог. Чекаємо сьогодні  на результати…

©Тетяна Спориніна,
фото автора

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *