Відкриті люки: проблема стосується кожног

Лілія прямувала вулицею Шевченка, коли назустріч їй вийшли дві жінки. Вузенький тротуар, посередині – каналізаційний люк… Треба якось розминутися. Раптом Лілія відчула, що земля з-під ніг кудись зникає і за мить ноги опинилися в повітрі. Перелякана жінка щосили схопилася руками за кришку люка і зрозуміла, що падає кудись у прірву. Якби не випадковий перехожий, який чимдуж схопив жінку за сукню та волосся і витягнув, можливо, жінки б вже не було…

Лише лежачи на тротуарі, крім жахливого переляку, Лілія відчула пекучий біль – шкіра на руках та ногах здерта, а забій у ребрах не давав дихати.

Випадком Лілії Остафійчук, на жаль, вже й не подивуєш мешканців Чернівців. Та все ж, хто відповідатиме за такі «несподіванки», адже наступного разу все може закінчитися набагато гірше?

Після «пригоди» Лілію Василівну відвезли до травмпункту. У той же день міліція зафіксувала пригоду.

А за кілька днів до оселі постраждалої завітав представник від «Укртелекому» (люк на Шевченка, 81 підпорядковується саме цьому товариству). Повернув жінці її взуття, яке у момент падіння впало у яму. За словами Лілії Василівни, Іван Сторощук, провідний інженер охорони праці ВАТ «Укртелекому» запропонував жінці компенсацію. Жінка погодилася, аби їй компенсували 200-300 грн, щоб та передала в церкву на пожертву. На цьому розійшлися. Більше постраждала представника «Укртелекому» не бачила.
Іван Сторощук повідомив журналістів «Версій», що 200 грн зібрали і віддали в монастир на «Горече». Та постраждалу про це не повідомили.

Володимир ЛУЦЕНКО, заступник начальника з продажу послуг «Укртелекому»:

– Бригада «Укртелекому» оглянула місце події і зробила висновок, що люк міг зсунутися через заїзд машин у двір. Кришку люка замінили на іншу. Загалом, люки повинні оглядати раз на 3 роки, та «Укртелеком» проводить огляд раз на рік – в осінньо-зимовий період. На жаль, біля кожного люка ми не можемо покласти охорону, адже у місті їх більше 5 тисяч тільки «Укртелекому». Тож мешканці міста не повинні залишатися осторонь цієї проблеми і повідомляти відповідні служби, коли бачать у місті відкритий люк.
Якщо ж ви помітили відкритий люк, звертайтеся до ЖРЕПів, які відповідають за дану територію. Не будьте байдужими, адже до ями можуть потрапити ваші близькі!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *