Опитування засвідчило: українців, які вірять у правильність шляху країни, меншає

Усе пізнається у порівнянні, казав класик. Отож, згідно з результатами опитування за грудень минулого року, 45% українців вважали, що події розвивалися у правильному напрямку, нині ж – 41%. Неправильним – визнавали 33%, а тепер 38%. Відсоток же тих, які не визначилися залишився, практично, однаковим – 21,5% і 20%.
А до цього ситуація була ще кращою. Цитата: «Після початку повномасштабної агресії Росії проти України частка громадян, які вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, істотно зросла (з 20% у грудні 2021р. до 51% у вересні–жовтні 2022р., досягши найвищих показників у лютому–березні 2023р. (61%).
Після цього спостерігається тенденція зниження цього показника».
Згідно з результатами опитування за січень, найчастіше громадяни вказують на погіршення ситуації (порівняно з початком 2023 року) в таких сферах: рівень цін і тарифів (на погіршення ситуації вказали 86%), економічне становище країни (68%), рівень стабільності (64,5%), упевненість громадян у завтрашньому дні (63,5%), рівень добробуту їхньої родини (58%), ставлення громадян до влади (53%). 61% опитаних вказують на погіршення ситуації в країні в цілому.
Також відносна більшість опитаних констатують погіршення ситуації в таких сферах: ставлення влади до громадян (46%), оплата праці (43%).
Позитивні зміни, на думку українців, найбільшою мірою стосуються обороноздатності країни (на її покращення вказують 51% опитаних) та міжнародного іміджу країни (50,5%). Та зняття Залужного може змінити ці показники.
Повністю з опитуванням Центру Разумкова за січень цього року можна познайомитися за цим посиланням:
https://razumkov.org.ua/napriamky/sotsiologichni-doslidzhennia/otsinka-gromadianamy-sytuatsii-v-kraini-ta-dii-vlady-dovira-do-sotsialnykh-instytutiv-politykiv-posadovtsiv-ta-gromadskykh-diiachiv-sichen-2024r?fbclid=IwAR1TfH-WpwQsBa7ckb3IONOgH6t1llYKKbgE_Kb2AoBMZ1eWHXp9lxZBiKA
Людмила Череларик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *