Українська православна церква Московського патріархату визначилася…

Сумніви щезли – вона обрала сторону зла. Синод цієї релігійної організації виступив із заявою, що у нападі росії на Україну… винна минула українська влада та Православна Церква України. Залізна логіка і суто проросійська: українці самі, мовляв, винні, що їх убивають.

А тепер про все по порядку.  Синод УПЦ МП поскаржився президенту Володимиру Зеленському на спроби заборонити діяльність церкви і заявив, що нібито одним із приводів російського воєнного вторгнення до України стала політика п’ятого президента Петра Порошенка. Про це йдеться у заяві синоду.

Там нагадали також про реєстрацію у Верховній Раді законопроєкту про заборону Московського патріархату на території України та рішення влади низки територіальних громад про заборону діяльності УПЦ МП у їхніх межах.

«Із сумом констатуємо, що всі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства П.О. Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ стала однією з причин воєнного вторгнення до України», – йдеться у заяві.

Синод звернувся до президента із проханням «втрутитися в цю непросту ситуацію, зупинити релігійну ворожнечу в українському суспільстві та вжити необхідних заходів проти беззаконних дій щодо Української Православної Церкви» (підкреслення від ред.)

 

Цьому передувало те, що наприкінці березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо заборони Московського патріархату на території України.

Прикметно, що за даними соціологічної групи Рейтинг, 51% українців вважають, що діяльність УПЦ МП необхідно заборонити.

Як відомо, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент не прийматиме закони, які можуть розколоти українське суспільство. Тим часом на  Житомирщині за колабораціонізм судитимуть священика УПЦ МП.

На знімку: Митропоплит УПЦ МП Онуфрій, вихідець із Буковини.

Джерела:  (https://news.liga.net/ua/politics/news/upts-mp-obvinila-v-napadenii-rossii-byvshie-ukrainskie-vlasti-i-ptsu).

Хороші Чернівці

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *