Перші відкриті слухання щодо НЛО в Конгресі США

Наступного тижня Конгрес США проведе перші відкриті слухання щодо НЛО, на яких будуть свідчити провідні чиновники з питань оборони. «Американцям потрібно знати більше про ці незрозумілі події», – сказав Андре Карсон, який головуватиме на зустрічі, запланованій на 17 травня.

Дослідження НЛО. Конгрес США хоче пояснити невідомі явища в небі. Фото: Марко Олександр / Shutterstock

Американці хочуть пояснити незвідані явища в небі, які можуть становити потенційну загрозу для повітряного руху. Вони призначили перші за півстоліття громадські слухання з цього приводу.

Поштовхом до організації громадських слухань стала доповідь, оприлюднена минулого року Пентагоном, яка мала на меті визначити, як невідомі авіаційні явища (UAP) можуть загрожувати безпеці США. Проте, пояснень було мало. У звіті згадувалося 144 інциденти 2004 року, але переважна більшість тоді була визнана «непереконливою», хоча було вказано, що йдеться про незвичайні рухи загадкових об’єктів.

Найбільше своїх спостережень повідомляли військові льотчики. У 18 із цих інцидентів спостерігачі «казали про незвичайні моделі трафіку UAP». «Деякі UAP залишалися нерухомими, йшли проти вітру, різко маневрували або рухалися на високих швидкостях без помітних засобів руху», – йшлося у звіті, який цитує Dailymail.co.uk.

Пряма трансляція слухань відбудеться 17 травня. Після публічної частини підкомітет проведе закритий таємний брифінг. Подібні розмови проводилися за закритими дверима протягом останніх півстоліття, але уряд США вирішив, що настав час поділитися з народом країни знаннями, а також побоюваннями щодо потенційної загрози.

Загадковий випадок у Гдині 1959 року. НЛО чи американський супутник? «Це одна з найбільших загадок нашого часу»

«Американці очікують і заслуговують на те, щоб їхні керівники в уряді та розвідці серйозно оцінили та відреагували на будь-які потенційні загрози національній безпеці – особливо ті, які ми не повністю розуміємо», – сказав Андре Карсон у заяві, яку цитує Dailymail.co.uk.

Депутат з Каліфорнії Адам Шифф заявив, що метою слухань наступного тижня буде пролити світло на «одну з великих таємниць нашого часу та розірвати коло надмірної секретності та спекуляцій правдою та прозорістю».

За словами Луо Елізондо, багаторічного співробітника Пентагону, звіт, що описує 144 інциденти, є лише «вершиною айсберга» і вкрай важливо розслідувати їх на предмет позаземного або міжвимірного походження. «Це те, що може охопити космос», — сказав він Fox News у червні минулого року. «Чим більше ми дізнаємося про цей незвичайний Всесвіт, в якому живемо, тим більше ми усвідомлюємо, що наше теперішнє розуміння структури космосу постійно змінюється та розвивається з новою інформацією та новими знаннями, які ми отримуємо», – додав Елізондо.

Джерело: Dailymail.co.uk, Cnet.com

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *