Микола Козловський: Умови для бізнесу в Україні покращилися за рахунок зменшення податків

Якщо вірити даним міжнародних експертних досліджень, за останній рік Україна обійшла півтора десятка країн у рейтингу створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. Саме про це, за словами Миколи КОЗЛОВСЬКОГО, голова Державної Податкової Служби в Чернівецькій області, свідчать результати моніторингу Світового Банку. До того ж, якщо раніше в Україні налічувалося 135 податкових платежів і зборів для середнього підприємництва, то станом на 1 червня цього року їхня кількість зменшилася в 1,3 раза.

– Україна увійшла до трійки країн, які продемонстрували найбільший поступ у покращенні умов ведення бізнесу за останній рік, – наголосив головний податківець області.

Микола Іванович певен, що податкові новації, впроваджені протягом 2012 року, дали позитивний ефект для Чернівецької області. У підсумку зросла кількість суб’єктів господарювання, особливо представників малого та середнього бізнесу.

Довідка

Якщо на початок листопада 2011 року кількість зареєстрованих платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців становила 21 651 особу, то нині вона зросла до 28 840.

Звісно, зросли й надходження до бюджету країни – від 19,7 млн. грн. на 1 листопада минулого року до понад  54 млн. грн. на 1 листопада нинішнього.

Для лібералізації податкової політики до кінця листопада податківці області разом із представниками бізнесу, громадськості, науковими експертами вивчатимуть потреби малого та середнього бізнесу, регіональну специфіку й особливості оподаткування в певних галузях народного господарства та збирати пропозиції. Така програма має вирішити проблемні питання оподаткування й створити сприятливіші умови для ведення підприємницької діяльності в країні.

Пропозиції можна залишати у спеціально встановлених скриньках у кожній податковій інспекції, а також відправляти на електронну адресу ДПС України taxservice@sts.gov.ua

Усі пропозиції будуть систематизовані та направлені до Податкової служби України для формування національної Програми на найближчі два роки.   

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *